Још смо у игри за Лондон

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је након пораза од Тајланда да његове изабранице нису изгубиле шансу да се пласирају на Олимпијске игре у Лондон.

"Ништа страшно, пораз не решава ништа, али морамо да подигнемо ниво игре и победимо Јужну Кореју. Уколико успемо, имали би извесне шансе", рекао је Терзић.

Најбоље српске одбојкашице поражене су јутрос у другом колу турнира Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012 од Тајланда са 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

"Са оваквим начином игре тешко је очекивати повољан резултат против екипе као што је Тајланд. Нисмо били агресивни у сревису и нападу, док су противнице добро затварале средње блокере упркос недостатку у висини. Дошли смо у ситуацију да играмо дугачке поене и ту су азијске екипе у предности", додао је Терзић.

Средњи блокер наше репрезентације Наташа Крсмановић честитала је противнику на победи.

"Тајланђанке су одиграле изван мојих очекивања. Ми морамо да се замислимо како смо играле, дефинтивно мора нешто да се промени", рекла је Крсмановић.

Техничар Маја Огњеновић истакла је да је пораз од Тајланда дошао у право време.

"Нисмо сервирале добро, па је противник лако организовао акцје. Велико број лопти нам је пао у поље и генерално нисмо одобро играле одбрану. Тешко је после овога вратити се, али сва срећа имамо слободан дан. Верујем да од понедељка следе боље партије. Ово је можда и нереалан однос, у првом мечу нисмо биле толико добре колико противник лош, а Тајланд нас је на време упозорио", закључила је Огњеновић.

Сутра је на турниру слободан дан, а наредну утакмицу Србија игра у уторак од 9 сати по нашем времену против Јужне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара