Читај ми!

Колаковић задовољан победом

Игор Колаковић, селектор одбојкашке репрезентације Србије, задовољан победом над Словенијом (3:1). Суштина је да смо направили напредак у односу на јучерашњи меч са Шпанијом и надам се да ћемо даље ићи узлазном путањом, изјавио Колаковић.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић оценио је да су његови играчи данас остварили важну победу против Словеније у трећем мечу Групе А европских квалификација за Олимпијске игре у Лондону и да су поправили игру из претходних мечева.

"Направили смо важну победу. Били смо упорни и стрпљиви у трећем сету, што је јако добро. Извукли смо се и то нам је дало полет у четвртом сету. Суштина је да смо направили напредак у односу на јучерашњи меч са Шпанијом и надам се да ћемо даље ићи узлазном путањом", рекао је Колаковић после победе са 3:1 у сетовима.

Европски прваци вечерас ће знати да ли су се пласирали у полуфинале турнира у Софији. За то им је потребно да Бугарска не изгуби од Шпаније са 3:0 или 3:1 у мечу који се игра од 19.45.

Најефикаснији играч Србије са 19 поена Александар Атанасијевић рекао је да су играчи урадили све што је до њих и да би требало да уђу у полуфинале турнира.

"Честитао бих свима, а првенствено (Михајлу) Митићу који је својим сервисима донео преокрет у данашњем мечу", додао је Атанасијевић.

Бојан Јанић је оценио да су одбојкаши Србије "доста ризиковали" у прва три сета, али да су "захваљујући стрпљењу" и "серверима са клупе" пореметили противника.

"Мислим да морамо много боље и озбиљније. Нисмо екипа која може рутински да победи било кога. Може то да буде Словенија, Вијетнам или Бразил ми морамо да играмо сваки меч максимално и са жељом. Надам се да ће сутра све то изгледати много боље", оценио је Јанић.

Селектор Словеније Веселин Вуковић честитао је Србији на победи и пожелео јој да избори "визу за Лондон".

"Да ми је неко пре утакмице рекао да ће бити овај резултат и ниво игре, одмах бих то потписао", додао је он.

Вуковић је оценио да се репрезентација Словеније поред "доста проблема" са играчким кадром добро показала на турниру у Софији.

"Против Бугара смо играли добро, против Шпанаца никако и данас је било важно да оставимо бољу слику о себи. Прва два сета смо играли доста добро и жао ми је што нисмо материјализовали предност из трећег. Ту се показало неискуство... Пласман на овај турнир је и сам велики резултат и ово је на крају била добра полазна основа за почетак квалификација за Европско првенство", оценио је Вуковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара