Играјмо за шеснаест - играјмо код куће

На дан када је планирано суперфинале Меморијала РТС "Играјмо за шеснаест" чланови Организационог одбора ове међународне спортске и хуманитарне манифестације послали су подршку и поруку солидарности оболелима од коронавируса и свим лекарским тимовима у Србији.

Ове године наше такмичење је у истрајности у самоизолацији - останимо код куће да бисмо сачували своје и здравље ближњих.

Меморијал Радио-телевизије Србије "Играјмо за шеснаест" игра се већ 21 годину сваког пролећа у знак сећања на колеге убијене у НАТО бомбардовању зграде РТС у Абердаревој 23. априла 1999.

Због актуелне здравствене ситуације у свету овогодишња такмичења и протоколи посвећени поменутим догађајима прекинута су 15. марта, одложени за неки бољи тренутак.

Сваке године Меморијал окупи више од 3000 људи из Србије, региона и Европе. Учесници се такмиче у шест спортова: малом фудбалу, баскету "три на три", стоном тенису, шаху, електронском фудбалу ПЕС и куглању.

Мали фудбал се игра у 11 градова у Србији: Шапцу, Крагујевцу, Зрењанину, Нишу, Бору, Суботици, Новом Саду, Пожаревцу, Врњачкој Бањи, Грачаници и Београду.

У групи симболичног назива "Наши" учествују колеге из РТ Републике Српске, РТВ Словеније, Македонске ТВ, РТ Црне Горе, Дистрикта Брчко, Трста, Минхена и Додрехта из Холандије.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво