Шпановићева далеко испод могућности

Ивана Шпановић завршила је такмичење у скоку у даљ на Олимпијским играма у Лондону, пошто је у финалу имала најбољи скок од шест метара и 35 центиметара.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је у финалу олимпијског такмичења у скоку у даљ последње 11. место резултатом 6,35 метара.

У првом скоку Шпановићева је без концентрације претрчала, што јој је донело резултат од четири метра и 29 центиметара. У другом скоку дошла је до шест метара и 33 центиметара, а ни два центиметра у последњем покушају није јој донело пласман међу првих осам и још три покушаја.

Шпановићева је скакала далеко испод могућности, постигавши за 43 сантиметра слабији резултат од свог националног рекорда (6,78).

"Јуче сам одрадила пола посла, данас је требало да завршим на један други начин, али нисам успела. Може сад неко да прича да ли је то срећа или не, али ја сам међу 12 најбољих на свету и то је велико достигнуће. Жао ми је што нисам скочила боље, али на крају сам задовољна освајањем 11. места", рекла је Шпановићева новинарима у Лондону.

Она је додала да јој је цела сезона била турбулента због проблема са повредом бутине, да јој је то још свеже у глави, али да је у Лондон стигла спремна.

"Далеко од тога да нисма спремна, али потребно је многе коцкице да се посложе да бих скочила резултат који сам скакала до прошле године. Нажалост, тренинг и такмичење нису исто, свеједно је да ли сам 11. са 6, 40 или 6,70. Наравно, више бих волела да сам скочила 6,80 него 6,35", поручила је Шпановићева.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво