Читај ми!

Ивана скочила у финале

Ивана Шпановић је постигла велики успех изборивши се за пласман у финале скока удаљ. Ивана је до финала стигла скоком у трећој серији 6,41 метара, што је укупно 11. резултат у квалификацијама. Финале је на програму у среду у 21.05.

Атлетичарка Србије Ивана Шпановић пласирала се данас у финале скока удаљ на Олимпијским играма у Лондону, пошто је квалификацијама заузела 11. од 12 места.

Шпановићева је до финала дошла скоком у трећој серији од шест метара и 41 центиметар. Она је у првом покушају преступила, у другом је скочила шест метара и 21 центиметар.

Норма за финале била је шест метара и 70 центиметара коју је имало само четири такмичарке. У квалификацијама су учествовале 32 атлетичарке.

"Пробаћу да прескочим лични рекорд у финалу, па шта ми Бог да. Покушаћу да што пре стишам емоције, да се лепо одморим, будем што свежија, оборим национални рекорд и да уђем у игру за медаљу, зашто да не", рекла је Ивана Шпановић после квалификација.

"Ма колико смешно звучало, скок у квалификацијама не може да се одради рутински. Стално сам се окретала ка семафору, нисам могла да верујем да сам у финалу", казала је српска атлетичарка.

Шпановићева, која је власница националног рекорда Србије с прескочених 6,78 метара, истакла је да није битно шта се до сада десило, већ да треба да се фокусира само за финале.

"Крајем прошле године сам одустала од Светског првенства због повреде и све је то морало јако брзо да се деси, да се доведем у врхунску форму. Шта је иза мене и то је сада небитно, окрећем се сутрашњем финалу", истакла је Ивана Шпановић.

Финале олимпијског такмичења у скоку удаљ на програму је у среду од 21.05.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара