Читај ми!

Блог уживо, прва хапшења

Облак политике надвио се над Олимпијске игре. Саудијци траже да њихове такмичарке наступају са хиџабом. Либанци не желе да гледају Израелце.

00.10 - Лондонска полиција ухапсила "велики број" бициклиста-аматера. Позадина инцидента непозната, неки медији наводе да су бициклисти опкољени да би прошао Дејвид Бекам. Полиција користила сузавац.  

22.25 - Џудо постаје најпроблематучнији спорт на Играма, После скандала са Саудијком, нови проблем. Либанци траже да се у сали подигне застор како не би морали да гледају Израелце.

20.15 - Такмичење у дизању тегова биће ослабљено за још три такмичара, за које се сазнало да су користили недозвољене супстанце.

18.59 - Кинез Чен Гуанминг је за две године превалио 60.000 километара на рикши, прешавши 16 земаља од Пекинга до Лондона, како би "ширио олимпијски дух" и присуствовао свечаности отварања Олимпијских игара у британској престоници.

17.31 - Амерички Ен-Би-Си, који је платио 1,18 милијарди долара за права преноса Олимпијских игара, преносиће свечаност отварања са четири сата задршке, како би "погодио" најгледанији термин у САД.

15.31 - Саудијска Арабија запретила да ће напустити Игре, уколико такмичаркама из те државе не буде дозвољено да носе хиџаб током такмичења. 

14.00 - И краљица Елизабета Друга "у игри" за паљење олимпијског пламена. Фаворити су великан атлетике сер Роџер Банистер и сер Стив Редгрејв, који је освојио златне медаље на пет узастопних Игара. 

13.27 - Алекс Марић у улози фотографа: Моји Срби у Олимпијском селу! 

12.23 - Процурило још мало детаља церемоније отварања и припрема за церемонију. 

10.00 - Лондонски Биг Бен јутрос је три минута звонио како би означио први дан Олимпијских игара. Широм Британије, јутрос у 8.12 звона су три минута звонила како би означила први дан Игара.

9.00 - Церемонија отварања Олимпијских игара, коју је режирао Дени Бојл под називом "Острво чуда", биће скраћена за пола сата и трајаће три часа. То је урађено да би гледаоци могли да се врате кући градским превозом. 

Сви нестрпљиво чекају дуго најављивану церемонију отварања Олимпијских игара у Лондону. Како се броје сати до почетка свечаног отварања, које је заказано за 20.12 (21.12 по српском времену), резултати на спортским борилиштима су у другом плану.

Церемонију отварања режирао је Дени Бојл, који је вешто крио шта ће гледаоци на Олимпијском стадиону у Лондону вечерас видети.

Осим информација да ћемо на церемонији отварања видети сукоб Мери Попинс и лорда Волдеморта из филмова о Харију Потеру, као и да ће у спектаклу учествовати британска краљица Елизабета Друга и Дејвид Бекам, остало је обавијено велом тајне.

За сада је познато да ће уместо предвиђена три и по сата спектакл трајати пола сата краће да би људи могли да се врате кући јавним превозом.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво