Блог уживо, понешто и за Бекама

Српски олимпијци су данас отпутовали за Лондон. Делегације од 120 српских олимпијаца придружиће се стрелцима и Новаку Ђоковићу који се већ налазе у британској престоници. Једна од главних вести три дана уочи почетка Игара је одлука Ирана да допусти својим спортистима да се такмиче против израелских такмичара.

21.27 - Лондонски Биг Бен звониће у петак 40 пута за три минута чиме ће означити први дан Игара у Лондону. 

20.31 - Заставу Ирске на свечаној церемонији отварања носиће четворострука шампионка света у боксу Кејти Тејлор. 

20.17 - Бекам потврдио да ће имати неку улогу у церемонији отварања. 

19.44 - Више од 100 спортиста пропустиће Игре због допинга, изјавио Председник Светске анти-допинг агенције Џон Фахи.  

19.32 - Генерални секретар УН Бан Ки Мун носиће олимпијску бакљу последњег дана њеног путовања Лондоном до стадиона на ком ће бити отворене Игре.  

19.00 - Сирија ће упркос грађанском рату послати 10 спортиста, од којих су четири жене, који ће се такмичити у седам дисциплина. Фаворит за освајање медаље је Алдин Газал који ће се такмичити у скоку у вис.

17.44 - Око 60.000 људи гледало пробу отварања Олимпијских игара. Морали су да се закуну да никоме неће одати детаље церемоније. 

17.33 - Британски медији јављају да ће принц Хари пратити такмичења у одбојци на песку. У женској конкуренцији, наравно. 

15.15 - Потврђено да ће председник Србије Томислав Николић присуствовати отварању Олимпијских игара у Лондону. Николић ће и прва два дана бодрити српске такмичаре у британској престоници.

13.00 - Влада Велике Британије ангажовала је још 1.200 војника који ће водити рачуна о безбедности током Олимпијских игара у Лондону. Укупан број особа задужених за обезбеђење на Игарама сада износи око 18.200. Додатне војне снаге послате су у Лондон пошто је приватна компанија "G4S" признала да неће моћи да обезбеди обећани број безбедносног особља.

12.15 - Британска краљица Елизабета друга званично ће отворити Игре на церемонији чији је садржај тајна, али где се очекује и сцена у којој филмска дадиља Мери Попинс уништава Хари Потеровог противника, лорда Валдемора.

11.00 - Ирански спортисти ће се такмичити против Израелаца на Олимпијским играма, потврђено из олимпијског комитета те земље. Такође, Иранци су најавили да ће, уколико буде део церемоније, поштовати минут ћутања за настрадале израелске спортисте на Олимпијским играма у Минхену 1972. године.

10.00 - Српски олимпијци са београдског аеродрома кренули пут Лондона. У британској престоници се већ налазе најбољи стрелци, и Новак Ђоковић који на теренима Вимблдона спарингује са Ендијем Марејем.

Авион са 120 чланова олимпијске делегације Србије одлетео је за Лондон. За Лондон су кренули одбојкаши, рукометаши, тенисери, стонотенисери, бициклисти, џудисти, пливачи и веслачи.

У Лондон су већ отишли српски стрелци, а тамо се налази и наш најбољи тенисер Новак Ђоковић који на теренима Вимблдона тренира са Британцем Ендијем Марејем.

Једна од најзанимљивијих вести данашеег дана је одлука шефа Иранског олимпијског комитета да допусти својим такмичарима да се на Олимпијским играма надмећу са израелским спортистима.

Иран је у прошлости био критикован након што је неке од својих спортиста повукао са такмичења против Израелаца на Играма у Атини 2004. и Пекингу 2008. године.

"Ми ћемо бити искрени према спорту и наш тим није планирао да бојкотује такмичења због држављанства противника. У спорту и на Олимпијским играма све земље морале би да буду заједно и у пријатељству. Солидарност за све земље је веома важно", изјавио је Бахрам Афшарзадех, који је и генерални секретар Иранског олимпијског комитета.

Такође, Афшарзадех је потврдио да ће ирански спортисти поштовати минут ћутања а страдале Израелце на Играма у Минхену 1972. године, уколико га буде на свечаној церемонији отварања Игара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво