Зидан: У финалу Лиге шампиона фаворита нема

Тренер фудбалера Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да у финалу Лиге шампиона нема фаворта и да у игри своје екипе у предстојећем дуелу са Јувентусом неће ништа мењати.

Фудбалери Реала играју у суботу од 20.45 у Кардифу против Јувентуса у финалу Лиге шампиона.

"Сви знамо колики је притисак у Реал Мадриду. Ми смо увек фаворити, али у стварности, у финалу нема фаворита. Нисмо фаворити, али није ни Јувентус. Шансе су 50-50. Али, поново смо у финалу и све је могуће. Ове сезоне смо обавили много посла, освојили смо титулу у Примери и ушли у финале Лиге шампиона. Најважније је да смо сви спремни", рекао је Зидан.

Реал ће покушати да постане прва екипа која је одбранила трофеј у Лиги шампиона. "Краљевски" клуб је до сада освојио 11 трофеја првака Европе, а Јувентус два.

"Ништа нећемо мењати. Причаћемо о утакмици и то је све. Ништа се не мења, ништа не би требало да се мења. Радићемо ствари онако како увек радимо и видећемо", навео је бивши фудбалер Јувентуса и Реала.

"Наравно, игра на средини терена је веома важна. Много је тешко спречити противника да постигне гол. Можеш да играш фантастично 80 или 90 минута и на крају да примиш гол и то је то. Али, то желиш од својих нападача. Током каријере ми је било тешко, не да асистирам, а постигао сам и неколико важних голова, али не много голова", рекао је он.
Зидан није желео да открије који тим ће извести сутра, пошто медији нагађају да ли ће играти Иско или Гарет Бејл.

"Они могу и заједно да играју, а све је могуће. Оно што је добро је то што су сви моји играчи спремни и желе да играју. Не само психички, они морају да буду спремни и физички. То ме сада највише занима, сви су у доброј форми и на високом нивоу", навео је он.

Зидан је похвалио Кристијана Роналда.

"Кристијано Роналдо би био звезда да смо играли заједно, пошто он постиже голове. То је најважније, постићи голове и спречити голове. Очекујем отворену утакмицу. Живео сам и играо у Јувентусу и знам да они не играју само дефанзивно. Кристијано је добра особа, пошто брине за друге. Најважније је оно што он ради професионално. Он увек жели више. Чак и на тренинзима жели да победи. Он има нешто у себи, рођени је вођа, посебно на терену", додао је Зидан.

Бивши капитен француске репрезентације рекао је да сви очекују од Реала и Јувентуса одличну утакмицу.

"У фудбалу мораш да даш све од себе. Изгубио сам много утакмица и знам да је могуће изгубити. Исто је за Јувентус. Покушаћемо да играмо нашу игру, знамо да ћемо играти против сјајног тима", навео је он.

"Да сте ми као детету рекли да ћу доживети све ово, не бих вам веровао. Али, проживео сам то, живим и уживам. Уживам у свему што нам се догађа, ја сам само тренер, један од многих. Заиста је лепо што поново играмо у финалу и као у Милану, спремни смо да играмо" рекао је Зидан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво