Буфон: Осећамо ентузијазам, нема места страху

Капитен Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је да његови фудбалери осећају велики ентузијазам и да не смеју да буду уплашени пред финале Лиге шампиона против Реал Мадрида.

Буфон је рекао да постоји степен страха и поштовања према сваком противнику, али да је најбитније да његови саиграчи буду свесни себе и својих квалитета, посебно јер осећају велику подршку и ентузијазам пред утакмицу.

"Морамо да верујемо у себе и своје могућности. Имамо самопоуздање, али треба да останемо скромни. Када схватите да превише осећате страх, морате да пробате да га смањите, тако што ћете да разимислите о томе ко сте и шта заправо", рекао је Буфон на конференцији за новинаре у Кардифу.

Јувентус ће у суботу покушати да спречи Реал Мадрид да постане први клуб који је одбранио трофеј у Лиги шампиона.

Неизбежно је било питање везано за званично најбољег фудбалера света Кристијана Роналда, за кога је Буфон рекао да је пример свима.

"Роналдо је модел, пример свима нама. Играчи попут Роналда су освојили много тога и од њих можете много тога да научите", рекао је Буфон.

Он је такође похвално говорио и о тренеру шпанског клуба Зинедину Зидану, који је део играчке каријере провео управо у Јувентусу.

"Имао сам шансе да играм против великих ривала. Често је после одличне каријере следећи корак клупа. Прошло је 11 година од финала Светског првенства између Италије и Француске и нисам изненађен што Зидан тренира Реал. Његове способности... Он је победник. Такав је био као играч, такав је и сада", рекао је Буфон.

Десни бек Јувентуса Дани Алвес, који је до прошле сезоне играо за Барселону, највећег ривала Реал Мадрида, рекао је да ће утакмица у Кардифу бити посебна за њега.

"Сама чињеница да ћемо играти против Реала за мене представља нешто посебније. Играћемо против тима са много искуства. Гладни смо, имамо енергију и надам се да је време да Јувентус освоји трофеј. Нисмо уплашени", рекао је Алвес.

Бразилски фудбалер је казао да ће се добро наспавати, што је саветовао и саиграчима.

"Када се пробудиш, почиње тежак рад. Нисам ја нико да било кога саветујем, посебно не оне који су толико тога постигли. Ја сам вечни шегрт, увек учим и научим из искустава својих саиграча. Наша снага је група, уједињени смо и могаћемо да будемо сигурни да смо тим, како бисмо повећали шансе", казао је Алвес.

Утакмица на стадиону Миленијум у Кардифу почеће у суботу у 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво