Читај ми!

Јувентус чека Монако: Чудо није опција!

Чуда се дешавају у животу, у фудбалу посебно, али у Торину неће бити ништа од тога, порука је из Јувентуса уочи реванш меча полуфинала Лиге шампиона против Монака. Сусрет је на програму у уторак од 20.45.

Италијански шампион је победио у првом дуелу у Монте Карлу са 2:0 и да би остао без деветог финала у клупској историји, другог у последње три године, потребно је да Французи ураде нешто што се граничи са научном фантастиком.

"Монако има изузетан нападачки потенцијал и неће бити опуштања. Свесни смо да још нисмо завршили посао, али смо уверени да после 90 минута на нашем стадиону хоћемо", изјавио је тренер Јувентуса Масимилијано Алегри, чија екипа није примила гол на последњих шест утакмица у Лиги шампиона, а да би сутра увече испала потребно је да прими минимум два, исто колико и целе сезоне.

На руку "старој дами" иде и статистика, која каже да су само два тима у историји Лиге шампиона прошла даље у елиминационој фази након пораза у првом мечу и то оба са "само" голом минуса – Ајакс против Панатинаикоса у четвртфиналу 1996. (0:1, 3:0) и Интер против Бајерна у осмини финала 2011. (0:1, 3:2).

И не само то, Монако ниједном на претходних седам гостовања у Италији није победио, а Јувентус је до сада 11 пута играо против француских клубова у нокаут фази и ниједном није испао.

"Свесни смо колико је тажак задатак пред нама, али морамо да верујемо. Очекује нас другачија утакмица него у Монаку, ако први дамо гол, све је могуће", поручио је тренер лидера француског првенства Леонардо Жардим.

Реванш меч полуфинала Лиге шампиона између Јувентуса и Монака игра се у уторак од 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије