Жардим: Чека нас тежак посао у реваншу

Тренер фудбалера Монака Леонардо Жардим рекао је да његову екипу чека тежак посао против Јувентуса, у реваншу полуфинала Лиге шампиона, али да би ствари могле да се промене ако у раној фази утакмице његов тим постигне гол.

Фудбалери Монака играју у уторак од 20.45 у Торину против Јувентуса, реванш утакмицу полуфинала Лиге шампиона. У првој утакмици Јувентус је победио са 2:0 головима Гонзала Игуаина.

"Морамо да имамо много самопоуздања у утакмици против Јувентуса, али и поред тога, биће нам много тешко. Морамо да играмо фудбал какав знамо. Ако постигнемо гол рано, можда ће се ствари променити", рекао је Жардим.

Навијачи и екипа Монака надају се да би нападачи Килијан Мбапе и Радамел Фалкао могли да буду бољи у реваншу него у првој утакмици, у којој су пропустили добре прилике да савладају голмана црно-белих Ђанлуиђија Буфона.

Жардим је Мбапеа оставио на клупи у суботу против Нансија, а 18-годишњи нападач играо је 10 минута и био је асистент код трећег гола у победи од 3:0, док је Фалкао изашао 15 минута пре краја. Монако је у суботу остварио девету узастопну победу у првенству, што је клупски рекорд.

Монако је постигао 149 голова у сви такмичењима ове сезоне, од којих је Мбапе постигао 18 у последњих 20 утакмица.

Јувентус ће покушати да се пласира у финале Лиге шампиона други пут у последње три године. Црно-бели у утакмицу улазе после ремија 1:1 са градским ривалом Торином. Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри је одморио неколицину првотимаца у том дуелу, а бод екипи донео је Игуаин у надокнади времена.

Игуаин је изједначио рекорд Алесандра Дел Пјера у сезони 1997-1998 и Давида Трезегеа (2001-2002) од 32 гола у сезони у свим такмичењима. Њих тројица су трећи на вечној клупској листи.

"Против Монака ћемо морати да играмо боље него што смо играли у дербију. Морамо да прикажемо сјајну игру, да идемо на победу и да ни не размишљамо о ремију", рекао је одбрамбени фудбалер Јувентуса Алекс Сандро.

У екипу Јувентуса вратиће се Сами Кедира, који је пропустио прву полуфиналну утакмицу због суспензије.

Јувентус је у финалу Лиге шампиона 2015. године изгубио од Барселоне (1:3), а последњу титулу првака Европе освојио је у сезони 1996-1997, пошто је победио Ајакс после пенала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије