Читај ми!

Куп Конфедерација: Нека игре почну!

Најбоље светске репрезентације у Бразилу се боре за Куп Конфедерација. Шпанија и Италија бране част Европе, а највећи конкуренти биће им Уругвај и репрезентација домаћина. "Кариоке" против Јапана отварају турнир, меч почиње у 21 час, а директан пренос је на нашем Првом програму. Интернет портал РТС-а омогућио је лајв-стрим преносе у наредне две седмице.

Бразил ће у наредне две седмице бити центар светског фудбала. Осам екипа, подељене у две групе, бориће се на престижном такмичењу за Куп Конфедерација. Очекује нас 16 занимљивих утакмица, а победник ће бити познат 30. јуна, када ће се одиграти финални меч.

Куп Конфедерација требало би да нам да одговор на неколико питања. Прво, која од најбољих светских репрезентација се тренутно налази у најбољој форми. Друго, да ли ће Бразил, предвођен Нејмаром, успети да прекине доминацију Шпаније у међународном фудбалу. Треће, можда и најважније, да су "кариоке" способне да организују један овако велики турнир, који је генерална проба пред Мундијал који нас очекује 2014. године.

Бразил је домаћин турнира и, уз Шпанију, највећи фаворит за освајање титуле. Сколари предводи нову, младу генерацију предвођену Нејмаром, највећим талентом у данашњем фудбалу. Ипак, "кариоке" неће имати нимало лак посао, пошто ће им у групи А највежи конкурент бити Италија, вицешампион Европе.

Остале две репрезентације у тој групи не би требало а направе веће проблеме фаворитима. Јапан и Мексико, ипак, важе за непредвидиве екипе, које имају квалитет да одиграју добро и против најјачих репрезентација на свету, па ће бити занимљиво видети како ће "кариоке" и "азури" поднети бреме фаворита.

Слична ситуација се очекује и у групи Б. Шпанија, званични европски и светски првак, важи за фаворита број један. Уругвај, шампион Јужне Америке, сигурно ће бити равноправан ривал "фурији", док своју шансу из прикрајка траже Нигерија и репрезентација Тахитија, једини прави аусајдер а турниру.

Куп Конфедерација отвара се у петак, утакмицом између Бразила и Јапана (21, РТС1) на Националном стадиону у Бразилији, а победник ће бити познат у недељу, 30. јуна, после финалног меча на реновираној Маракани.

Радио-телевизија Србије сваки дан ће преносити један сусрет са турнира у Бразилу, почевши од првог меча између Бразила и Јапана, а на нашем Интернет порталу биће омогућен и лајв-стрим пренос мечева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара