Читај ми!

Батлеров кош за Мајамијев продужетак и тријумф над Милвокијем

Кошаркаш Мајамија Џими Батлер постигао је кош на две секунде до краја регуларног дела пете утакмице плеј-офа између Мајамија и Милвокија што је Хитсима донело продужетак у коме су тријумфовали над Баксима 128:126. Укупним резултатом 4:1 Мајами је изборио полуфинале Источне конференције у НБА лиги.

Милвоки је веома добро завршио регуларни део НБА сезоне, на првом месту на табели Источне конференције са 58 победа и 24 пораза. На путу ка новом финалу Баксима се испречио Мајами, тачније Џими Батлер.

Гејб Винсент је послао изванредан пас ка Батлеру на 2 секунде до краја дуела, а најбољи играч Мајамија је шутом у паду донео Хитсима продужетке и каснији тријумф на мечу за наредну рунду такмичења.

Бек Мајамија, Батлер је у плеј-оф мечевима против Милвоки бакса уписао укупно 188 поена. На свим утакмицама био је најефикаснији играч тима са Флориде, највише је постигао у четвртом дуелу, чак 56, а најмањи број имао је у другом мечу "само" 25 поена.

Тридесет четворогодишњи кошаркаш из Тексаса је у четвртом дуелу са 56 поена уписао историјску партију када је реч о плеј-оф фази НБА лиге.

Само тројица кошаркаша успела су да убаце више поена од Батлера на једном плеј-оф мечу у историји НБА лиге. 

Елџин Бејлор је као играч Лејкерса је против Бостона, постигао 61 поен, док је Донован Мичел пре три сезоне, у првој рунди плеј-офа, Денверу убацио 57 поена.

Још увек је неприкосновен Мајкл Џордан, који је у плеј-офу Источне конференције, 1986. године Бостону испоручио 63 поена.

Батлер може да се похвали и чињеницом да је постао тек 29. кошаркаш у историји НБА плеј-офа који је премашио 50 поена на једној утакмици.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво