Лејкерси победили за Кобија, Џејмс довео "језерџије" на корак до полуфинала

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса дошли су на корак до полуфинала Западне конференције, пошто су повели против Портланда са 3-1 у победама. "Језерџије" су у четвртом мечу у Орланду савладале Трејлблејзерсе резултатом 135:115 и сада имају три меч лопте за пласман у наредну рунду.

Портланд је после уводног тријумфа почео да губи корак и забележио трећи узастопни пораз, док је на другој страни тим из "града анђела" ушао у форму и пронашао решење за проблеме у нападу.

Првопласирана екипа Запада у регуларном делу такмичења наступила је у црним дресовима у знак сећања на трагично преминулог Кобија Брајанта, који би пре неколико дана напунио 42 године.

Лејкерси су, носећи "мамба" опрему, у првој четвртини убацили 43 поена и већ тада водили 18 разлике, предност је до полувремена нарасла на +29 и ту је био крај.

Најбољи је био Леброн Џејмс са 30 поена и невероватним процентима шута, јер је погодио 10 од 12 покушаја из игре, четири од пет шутева за три поена, уз 6-8 са линије за слободна бацања.

"Краљ" је на терену провео пола сата и имао још шест скокова и 10 асистенција, док је велика предност Френку Вогелу омогућила да одмори и остале играче. Ентони Дејвис имали су смањену минутажу и дуел завршили са по 18 поена.

У пораженом саставу истакао се Јусуф Нуркић који је уписао дабл-дабл (20 поена и 13 скокова), Мекалум је додао 16, два више од Кармела Ентонија, док је ровити Демијан Лилард због повреде прста играо само 27 минута и постигао 11 поена.

Лејкерси прву прилику за полуфинале имају за два дана, када је на програму пета утакмица.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара