Ленард засенио Дончића и Порзингиса, Клиперси преокренули против Даласа

Кошаракаши Лос Анђелес клиперса победили су Далас резултатом 130:122 и повели са 2-1 у четвртфиналној серији плеј-офа. Клиперси су после уводног пораза одиграли и други добар меч, и успели да преокрену ситуацију у своју корист.

У трећем сусрету питање победника решили су у другој четвртини, у којој су убацили чак 45 поена и стекли двоцифрену разлику.

Меверикси су успели да је смање до краја, али није било шансе да се резултатски врате у меч, па ће у наредним морати да заиграју много боље како би покушали да унесу неизвесност у серију против једног од фаворита за освајање шампионског прстена.

Победника је предводио Кавај Ленард са 36 поена (13-24 из игре), девет скокова и осам асистенција, док су његови саиграчи добро распоредили поене и било их је још шесторица са двоцифреним учинком.

На другој страни, доминирао је Кристапс Порзингис са 34 поена и 13 скокова, Кари и Хардавеј су додали по 22, док се Лука Дончић испромашивао, али на крају уписао нови трипл-дабл.

Словенац је на терену провео мање од пола сата, за то време погодио само четири шута из 14 покушаја из игре, зауставивши се на 13 поена и по 10 ухваћених лопти и успешних додавања.

Разлог томе је повреда скочног зглоба, коју је зарадио приликом незгодног покрета, али је, срећом, она лакше природе. Дончић је отишао до свлачионице на преглед, после чега се вратио у игру.

Српски центар Бобан Марјановић је за 10 минута на паркету имао учинак од три поена, два скока и једне асистенције.

Четврти дуел у серији на програму је за два дана.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара