Специјално издање "Тренера" посвећено Бошку Ђокићу

Удружење кошаркашки тренера Србије (УКТС) објавиће специјално издање магазина "Тренер" у знак сећања на свог истакнутог члана Бошка Ђокића. Удружење ће на посебан начин евоцирати успомене на Бошка Ђокића, човека који је у тренерској организацији и српској кошарци оставио дубок траг.

Истакнути тренер, који је у јануару 2019. преминуо у 66. години, остао је упамћен и као кошаркашки колумниста, с обзиром да је својевремено дипломирао журналистику на Факултету политичких наука.

У својим колумнама писао је о стању у нашој кошарци, био је својеврсни хроничар најзначајнијих кошаркашких збивања. Увек је био бритког пера и никада није презао да искаже своје мишљење о дешавањима под обручима, али и о својим колегама тренерима, укаже на грешке или одређене пропусте.

Био је дугогодишњи сарадник часописа "Тренер", а у чак 34 издања овог сепцијалистицког магазина намењеног кошаркашким тренерима објављене су његове колумне.

С обзиром на значај текстова које је писао, жеље да се отргну од заборава и тиме још једном ода почаст човеку који је много тога дао магичној игри у Србији, његове колумне из часописа Тренер биче обједињене у својеврсну монографију под назовом "Специјал магазина Тренер", чији ће издавач бити управо УКТС.

"Бошко Ђокић је имао нераскидиве везе са Удружењем кошаркашких тренера и часописом "Тренер". Добитник је специјалне плакете за допринос развоју нашег часописа приликом објављивања јубиларног 100. броја. Објављивање своје последње колумне за 101. број нажалост није доживео", каже Страхиња Васиљевић, генерални секретар УКТС иницијатор идеје за објављивање специјалног магазина.

"Ова монографија биће прилика да се сетимо Бошка Ђокића и још једном подсетимо какав је био као личност, јер се то могло наслутити и кроз његове колумне и специфичан стил писања и изражавања. Као тренер и кошаркашки радник дао је много, не само кошарци него и тренерској струци", рекао је Васиљевиц и додао:

"Био је главни тренер Специјалистицког кампа који је покренут 2009. године у сарадањи са Кошаркашким савезом Србије. Најталентованији клинци у то време имали су прилику да уче и играчки се усаврашавају уз легенде попут Ђордевића, Даниловића, Паспаља, Дивца, Бодироге, Томашевића и многих других који су били демонстратори, а све под Бошковом диригентском палицом. На крилима успешности те акције, у сарадњи са КС С реализована је још једна акција под назовом Едукативни тренинзи младих кошаркаша у којој су се окупљала најталентованија деца из свих региона Србије са којом се радило на техничко-тактичком обучавању и усавршавању. Из целе те идеје настала је и књига немерљиве едукативне вредности за све младе и будуце тренере", закључио је Васиљевић.

Специјал магазина Тренер са колумнама Бошка Ђокица може се пронаћи на сајту Удружења кошаркашких тренера Србије.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара