Чачак се на посебан начин одужио Жељку Обрадовићу

Као тренер пет клубова освојио је девет титутла првака Европе, али још давно освојио је срца Чачана и није заборавио одакле је потекао. Рад најтрофејнијег кошаркашког тренера Жељка Обрадовића његови пријатељи помно прате у родном граду.

Чачак је познат као град кошарке и по великом броју имена истакнутих спортиста.

Зато и не чуди што је по најтрофејнијем кошаркашком тренеру Европе, у том граду, отворен кафић са надимком Жељка Обрадовића. У знаку кошарке је и пиће које ће бити са ликом чувеног "Жоца".

"Нико не може да се мери са њим, то резултати говоре. Отворили смо ово да и он има где да дође мало, пошто ће сада правити паузу од годину-две дана. Да се дружимо и да се спортисти скупљају. Волео бих да се скупљају", рекао је Драган Албић-Биска, власник новог кафића.

Пиће са етикетом спортске легенде, сада тренера турског кошаркашког клуба и амбијент у локалу који носи име "Жоца", подсећа на почетке његове кошаркашке каријере и спортске успехе, али и дугогодишње пријатељство.

"Једино што могу стварно да изразим јесте велика срећа и задовољство да сам овде, да сам успео да дођем до Чачка и да се видим са свим својим драгим пријатељима. И, да, наравно, Биски и свима који су део овога што су урадили, пожелим много среће. Желим им да увек буде она атмосфера на коју смо навикли и иначе у неким старим данима нашег дружења", истиче Обрадовић.

У граду из ког је поникло више од 50 кошаркашких репрезентативаца у плану је отварање музеја посвећеног том спорту.

"Ми смо већ планским актом определили одређена средства и пројекат је у самој финализацији, надам се у наредних годину дана најдаље да Чачак има поред осталих садржаја из културе, али ово је мешавина и културе и спорта, заслужено, музеј кошарке", изјавио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

"Жоцови" пријатељи планирају да сличан локал отворе у још неким градовима, пре свега у Београду и Атини, где Обрадовића изузетно поштују.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара