Јокић: Не сметају ми критике, статистика ми није битна

Кошаркаш Денвера Никола Јокић рекао је да се не оптерећује статистиком и да не мари за критике које су му упућене на рачун слабијег старта сезоне у НБА лиги. Српски центар нашао се на удару медија, чије су се критике заснивале на томе да му недостаје ангажованост на терену, као и да има вишак килограма.

"Више ништа не читам, не смета ми то. Људи свашта претпостављају, а не могу бити у праву или не. Ако нису у праву, само слегну раменима. Ако су у праву, онда је то добро за њих", рекао је Јокић, а преноси Денвер Пост и додаје да је разговор с новинарима, као и обично, завршио саркастичним поздравом "Било ми је задовољство".

Сомборац је на 16 утакмица ове сезоне просечно бележио 16,1 поен, 10,4 скока и шест асистенција, што је лошији учинак него прошле сезоне, када је имао просек од 20,1 поен, 10,8 скокова и 7,3 асистенције, што показује и пад у свим шутерским и обрамбеним категоријама.

На последњој утакмици, против Вашингтона, када су Нагетси су дошли до 13. победе у сезони, прошле године најбољи центар НБА одиграо је 25 минута, убацио је осам поена, поделио пет асистенција и сакупио 20 скокова.

Јокић је истакао да га статистички параметри не занимају.

"Више не. Кад сам дошао у лигу, било ми је то у подсвести јер се НБА ипак врти око статистике и бројева, али више ме није брига ни за то ни за скандирања "МВП", која ми упућују. Готово је с тим. Мислим да тренер, власник, генерални менаџер и играчи, сви само желимо да побеђујемо. То је поента", закључио је Јокић.

Екипа Мајка Мелоуна има скор од 13-3 и тренутно заузима другу позицију на табели Западне конфереције, иза Лејкерса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара