Партизан: Навијачима Звезде остаје сектор, дерби је више од меча

Кошаркашки клуб Партизан реаговао је након одбијања Црвене звезде да добије 1.000 улазница за вечити дерби у АБА лиги и саопштио да ће гостујући навијачи, уколико купе карте, ипак имати сектор 400 на источној страни "Штарк арене".

Црно-бели су објавили да жале што њихова одлука за пусти Звездине присталице није наишла на разумевање друге стране, образложене у прописима АБА лиге према којим гостујући навијачи има забрану доласка на утакмице.

"Иако је део наших навијача поздравио ту одлуку, јер ће после много година бити у могућности да у слободној продаји купи улазницу и гледа дерби, а део јер је и пре размењивао карте са ривалима сматрајући то за драж дербија, велики број је, благо речено, осудио нашу одлуку, са чиме смо били спремни да се суочимо", наводи се на клупском сајту.

Из Партизана су објаснили да су им јасне пропозиције такмичења, али да је желео само да понуди куповину карата симпатизерима Звезде, уз безбедоносне гаранције.

"Сви знамо и како су пре неколико година у друштву председника Црвене звезде навијачи ушли организовано у "Пионир" када је Партизан био домаћин, а знамо и чланове пропозиција по којима једно лице или његови сродници не могу водити два клуба, те да клуб који се две године не такмичи, се брише из регистра КСС. Упркос свему, дерби је увек био нешто више од друге утакмице, а одлазак на ту утакмицу, практично није гостовање".

Даље су навели да су "и овога пута, по цену своје штете, дали све од себе, али да је неке помаке потребно двоје", уз апел на све актере дербија да не дозволе било какве инциденте.

Утакмица 7. кола АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се у недељу од 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара