Кадети Србије убедљиви против Хрвата

Кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2003. године и млађи, заузела је  седмо место на Европском првенству које се завршава у Удинама (Италија). Србија је савладала Хрватску са 99:81 (16:23, 26:19, 33:13, 24:26).

Изабраници селектора Саше Никитовића у последњем мечу на шампионату одиграли су веома добро и убедљиво савладали селекцију Хрватске. После изједначеног првог полуврмеена, српски кадети су зиграли фуриозно у трећој четвртини коју су добили са 20 поена разлике и на тај начин решили све дилеме око коначног исхода. На крају убедљив тријумф наше селекције.

Прилично изједначена борба водила се на самом почетку утакмице. У осмом минуту резултат је био 14:14, али је хрватски тим серијом 9:2 стекао осетнију предност - 23:16 на крају прве четвртине. У наставку сусрета српски кадети су заиграли далеко боље у прецизније у нападу.

Резултат такве игре одразио се на резултат и вођство нашег тима од 36:30 у 17. минуту. Међутим, финиш првог полувремена припао је селекцији Хрватске која стиже до изједначења - 42:42.

До правог ритма репрезентативци Србије дошли су на почетку другог полувремена. Почели су да материјализују офанзивне скокове, погађају тројке, што им је омогућило да у 25. минуту дођу до двоцифреног вођства - 57:47.

Разиграли су се српски кадети. Сјајном Белићу, придружили су се  Бранковић, Радовановић и Петровић тако да је до краја треће четвртине све било решено -  75:55. До завршетка сусрета није било опуштања, наш млади тим одиграо је максимално концентрисано и остварио убедљиву победу - 99:81.

Србија У16: Ђуришић 6,  Радовановић 16, Бошковић, Милијашевић 8, Стефановић, Марковић 3, Шарановић, Петровић 10, Белић 34, Бранковић 14, Обрадовић, Дабовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара