АБА лига без менаџмента, Олимпијакос и Панатенаикос на чекању

Завршена је седница АБА лиге у Бањалуци, ускоро следи нова. Како преноси портал Мондо, није усвојен извештај, а ни продужење мандата Чабаркапи и Новоселу. Одлука о придруживању клубова ван региона на наредној седници.

На састанку су били сви представници клубова укључујући и првог чивека Црвене звезде Небојшу Човића и челника Будућности Драгана Бокана. Управо њих двојица су кажњени са по 10.000 евра због дешавања у финалној серији. Немају право на жалбу.

Није усвојен захтев Будућности да се поништи финална серија АБА лиге. Председник Бокан је први напустио маратонску седницу, а није желео да се обрати медијима. Само је у пролазу добацио: „Ништа није усвојено, ни менаџмент није прошао".

Убрзо је завршена и седница, а пред новинаре је изашао први човек АБА лиге, Иван Додик, који је рекао да је одлучено да не буде продужен мандат менаџменту лиге, Жарку Чабаркапи и Крешимиру Новоселу.

"Биће ангажована агенција у што скоријем року, која ће дати нове предлоге за менаџмент", објашњено је, уз информацију да није усвојен извештај о протеклој сезони, јер није имао већину.

"Скупштина је затражила да се извештај допуни и о њему ће се разматрати на следећој седници. План је да се седница настави следеће седмице", такође је наведено.

Наравно, велику пажњу изазвало је и укљјучивање Олимпијакоса, Панатинаикоса и других клубова у регионално такмичење?

"Расправљало се о захтеву клубова да се придруже АБА лиги, али смо отворили правилнике и видели смо да недостају одређена документа како бисмо расправљали уопште да ли Олимпијакос, Панатинаикос и остлаи клубови могу да учествују у лиги. Обавезали смо да се допуни документација, како бисмо могли о томе да гласамо на следећој седници", изјавио је Додик.

Да ли је "прошао" Боканов захтев да се поништи финална серија?

"И раније сам изјавио да она не треба да се поништи, како год то неко гледао - да ли је било регуларно, није било регуларно... Нисмо то усвојили".

Додик је додао да су менаџмент и Председништво АБА лиге добили обавезу да допуне акте и правилнике да би се спречила дешавања у финалној серији.

Такође, објаснио је и зашто је Бокан први напустио скуп.

"Господин Бокан је морао да иде назад јер је имао обавеза, а није напустио седницу због неких неслагања. Седница је била коректна иако је дуго трајала".

Компанија "МИД Спортс", стратешки партнер АБА лиге, изразила је незадовољство после серије Звезде и Будућности. Каква је била њена позиција на седници?

"Они су хтели да покушамо да нађемо заједнички језик, спустимо тензије и наставимо у побољшаним условима како се ово не би дешавало. Они су били посматрачи, укључивали су се неколико пута, али су имали став да лига не би треба да се шири, да се поштују правилнике које смо усвојили претходне сезоне. Мислим да смо у том смеру отишли како су они предлагали и већина се и сложила", објаснио је Додик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво