Звезда и Партизан се опраштају од Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас се опраштају од Еврокупа. Црвено-бели од 18.45 дочекују шпанску Уникаху, док је Партизан гост Албе у Берлину од 20.45.

"Вечити" ривали су у прошлом колу и дефинитивно остали без шанси за пласман у плеј-оф, односно осам најбољих тимова у такмичењу.

Звезда је испустила победу у Лиможу у последњим тренуцима (72:71), па ће уместо да буде меч одлуке дуел са тимом из Малаге од 18.45 у дворани "Александар Николић", имати ревијални и опроштајни карактер.

Ипак, у тиму са Малог Калемегдана желе да победом заврше наступ у Европи.

"Изгубили смо шансу да прођемо даље иако смо имали могућности да то променимо и губили утакмице у тесним завршницама. Жао нам је због тога. За клуб, навијаче и све нас је изузетно важно да се опростимо победом јер се тако гради атмосфера и самопоуздање које ће бити потребно за све оно што нам следи", рекао је тренер Звезде Милан Томић за клупски сајт. 

Два сата касније (20.45), Партизан ће у Немачкој против Албе играти меч који такође нема резултатски значај. 

Црно-бели су прошле недеље испустили победу против Ритаса у Београду (77:78) и испустили прилику да у вечерашњем мечу одлучју о пласману у нокаут фазу.

Међутим, тренер Андреа Тринкијери захтева од својих играча озбиљан приступ и у том последњем мечу у евросезони.

"Нажалост, због две лопте, утакмица неће бити важна за пласман у Топ 8. Ипак, Алба и Партизан су два велика имена, морамо да одиграмо озбиљно. Биће потпуно другачија утакмица у односу на наш први меч, идемо са идејом да пронађемо минутажу за играче који су мало мање играли, а да не изгубимо на концентрацији", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Ток оба меча можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара