Човић: Нема нервозе, задовољан сам резултатима

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да је задовољан резултатима ове сезоне, после перфектног скора у АБА лиги (9-0) и половичног у Еврокупу (4-4), као и да не постоји било какав разлог за нервозу или еуфорију.

"Задовољан сам шта смо урадили до сада. Задовољан сам и АБА лигом и Еврокупом. Без великих нервоза, без неке еуфорије", рекао је Човић новинарима на Малом Калемегдану.
Човић је додао да неће бити промена у играчком кадру и да играче не дели на домаће и стране.
"Не играју добро само странци, већ и домаћи кошаркаши. Неко их је назвао статистичком грешком, што није тачно. Звезда је клуб са 15 играча, небитно је ко је странац, циљеви су важни. Погледајте колико Турака има у Фенербахчеу, Немаца у Бајерну, Шпанаца у Реалу? То је професионални спорт и глобализација".

Он није искључио могућност да се Евролига прошири и на 20 тимова, па и да АБА лига добије додатно место, након што су специјалне позивнице добили Асвел и Бајерн.

"Одлука око Асвела и Бајерна је очекивана, финансијске могућности им премашују 20 милиона евра. Озбиљни су клубови... Ипак, наш регион је запостављен, потребан је већи степен одговорности, а мањи примитивизма. Наши клубови морају да достигну 60, 70 одсто буџета клубова који имају до 15 милиона буџет".

Човић није желео да крије да је летос, пре доласка Милана Томића, преговарао и са садашњим тренером Партизана Андреом Тринкијеријем.

"Нисам се видео са Тринкијеријем, добар је тренер.... Има доста посла и разумем да нема времена. Током лета смо причали са њим, нема шта да се спекулише и нисмо се договорили. Он је сад тренер другог клуба, пустимо га да ради. Што се мене тиче, није моја брига".

На питање како је видео вечити дерби, Човић је одговорио "Супер, победили смо".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара