Први вечити дерби сезоне

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде играју први овосезонски вечити дерби у мечу 9. кола АБА лиге. Дуел у хали "Александар Николић" игра се од 17.00 часова. Ток меча пратите на нашем порталу.

Црвена звезда је прва на табели регионалног такмичења са скором 8/0, док је Партизан пети са по четири победе и пораза. Оба тима претрпела су поразе у последњим утакмица Еврокупа, од Андоре и Валенсије, па би им победа у вечитом дербију донела дотатно самопоуздање у наставку сезоне.

Свој деби на клупама великих ривала имаће и тренери - Милан Томић и Андреа Тринкијери. 

Тренер Звезде Томић сматра да његов тим мора да пружи и више од максимума како би савладао Партизан у вечитом дербију.

"Дерби је специфична утакмица, али ми знамо наш циљ. Сигурно је потребно да се одигра борбено, али са пуно памети у оба правца. Играмо пред њиховом публиком и неопходно је да одиграмо ангажовано, борбено са 120 посто, не 100 одсто, а концентрација мора да буде на максималном нивоу", рекао је Томић.

Тренер црвено-белих нема проблеме са повредама играча, па може да рачуна на све расположиве снаге. 

Са друге стране, стратег Партизана Тринкијери, пред први вечити дерби у каријери, поручује да би утакмицу против Црвене звезде могао да одлучи и најмањи детаљ.

"Звезда има искусан и талентован тим, са дугим фондом играча и нема пораз у АБА лиги. Дерби је такав, онај ко није фаворит има нешто више у утакмици... Детаљи су јако важни, један скок, лопта, фаул или мала ствар су важни. Зато је потребна концентрација", рекао је Тринкијери.

Он је додао да велику подршку са трибина мора да се претвори у огромну енергију на терену, али и да је свестан значаја утакмице.

Први овосезонски вечити дерби, у оквиру 9. кола АБА лиге, игра се од 17 сати у хали "Александар Николић". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара