Топић и Јанковић: Сметају нам приче да је финале "лагано"

Тренер кошаркаша Црвене звезде Миленко Топић изјавио је да црвено-бели у финалу плеј-офа Суперлиге против ФМП-а неће играти за "спас сезоне", већ за титулу шампиона државе и додао да му сметају приче о "блискости клубова и лаганим утакмицама". Прва финална утакмица игра се у четвртак од 20 сати у дворани Александар Николић, а улаз је бесплатан.

"Две најбоље екипе се састају у финалу, оне су то својим играма и понашањем заслужиле. Помало ми смета да се финале деградира, користе се термини "два блиска клуба", прича се да је ово финале формалност. Ја не мислим тако, ФМП је добра екипа, одлична имају физиономију, одлично су вођени, недостају им два играча на спољним позицијама, врло важна играча, али они то борбеношћу компензују", рекао је Топић на конференцији за медије.

Он је подсетио на последњи дуел два тима у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

"Морам и да подсетим, колико смо блиски, да смо у Нишу имали две тешке повреде у полуфиналу, Дангубића и Лазаревића, толико имам да кажем о тој "блискости" на паркету. Играће се борбено, ангажовано и на ту игру ривала, одговорићемо на исти начин. Ово није спас сезоне, ова титула је велика, велики је и наш мотив, била би нам велика част ако бисмо изашли као победници. У тиму имамо доста играча који немају овај трофеј, неки су уопште без трофеја, па нам неће недостајати мотива", поручио је Топић.

Звездин првотимац Стефан Јанковић, један од јунака полуфиналне серије против Партизана, рекао је да је екипа спремна за велику борбу.

"Људи причају, а нама то јако смета, да нас очекује нешто лагано, полуфинале је било "финале пре финала", међутим финале је финале, ФМП је потпуно заслужено ту, били су први у својој групи, одлично су вођени , момци су изванредни", истакао је Јанковић.

Прва финална утакмица игра се у четвртак од 20 сати у дворани Александар Николић, а улаз је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара