Читај ми!

Звезда јури прво место, а Партизан плеј-оф

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас у "вечити дерби" улазе са императивом победе јер, поред тога што славље против великог ривала доноси много, утакмица има и велики резултатски значај због поретка на крају регуларног дела АБА лиге. Утакмица 18. кола АБА лиге између Црвене звезде и Партизана игра се у хали "Александар Николић" са почетком у 21 сат.

Црвено-бели су други, али због кикса подгоричке Будућности у Бару имају прилику да се изједначе на врху регионалног такмичења, с тим да имају лошији међусобни скор, док Партизан жели да остане у трци за плеј-оф, односно четвртим местом које држи Морнар са два тријумфа више.

Изабраници Душана Алимпијевића чекају дерби са великим самопоуздањем после велике победе над Олимпијакосом у Евролиги, још се и опоравио Перо Антић, док је због повреде неизвестан наступ Џејмса Фелдина.

"Дерби нам долази после неколико дана у којима смо имали времена да тренирамо. Сваки пут када смо имали времена за добру припрему и тренинг, улазили смо у серије добрих резултата и играли добре утакмице. Дерби је специфичан меч и мора да се изузме из свега тога. Дешавало се кроз историју сусрета да није добијала боља Црвена звезда или у том тренутку квалитетнији Партизан", напоменуо је Алимпијевић.

Првак Србије и Јадрана у првом овосезонском дуелу био је убедљив (100:84), али од тада се умногоме променио играчки кадар у Партизану, као и тренер, јер се уместо Мирослава Николића вратио Ненад Чачак.

Чанак, који не може да рачуна на Михајла Андрића, Марка Чакаревић и Обрада Томића, али се враћа Ђорђе Гагић, препушта улогу фаворита Црвеној звезди.

"Прича да дерби нема фаворита је прича тренера који у том тренутку има боље играче и чији тим игра у бољој форми. Пробаћемо да парирамо Звезди, пре свега енергијом и борбеношћу. Не полажемо наде у неки њихов умор. Знам да победа поправља много тога, а пораз квари све претходно добро урађене ствари. Очекујем да одиграмо максимално ангажовано и борбено у вери да можемо да победимо Звезду", изјавио је Чанак.

Утакмица 18. кола АБА лиге између Црвене звезде и Партизана игра се у хали "Александар Николић" са почетком у 21 сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво