Победа Партизана у Шпанији, савладан Билбао

Билбао – Партизан 92:96. Кошаркаши Партизана савладали су у Билбаоу истоимени клуб у мечу трећег кола Групе Ц Еврокупа. Црно-бели забележили прву победу у такмичењу, Вилијамс-Гос и Величковић најзаслужнији за тријумф Партизана.

Кошаркаши Партизана забележили су прву победу у Еврокупу ове сезоне, пошто су на гостовању у Шпанији савладали Билбао са 96:92.

Црно-бели су, помало изненађујуће, дошли до првог тријумфа на евросцени, иако су још једном играли без последњег појачања Самарда Самјуелса.

Најбољи у победничкој екипи био је Најџел Вилијамс-Гос са 27 поена, док је капитен Новица Величковић додао 19.

Утакмица у Шпанији донела је доста узбуђења, Билбао је током већег дела прве четвртине био у вођству, да би Партизан и поред заостатка од пет поена након првих 10 минута, стигао до преокрета и вођства од 35:32.

Уследила је серија Билбаоа од 15:2 којом су дошли до вођства од 47:37, да би црно-бели поенима Госа у завршиници на паузу отишли са седам поена заостатка.

Партизан је наставку заиграо ангажованије и на крилима Вилијамс-Госа и Величковића стигао до преокрета и вођства. У последњих 30 секунди црно-бели су ушли са пет поена разлике. 

У финишу меча виђен је велики број слободних бацања, али су Вилијамс-Гос, Милер и Маринковић били прецизни са линије за слободна бацања и донели Партизану први тријум у Групи Ц Еврокупа.

После три одиграна кола у Еврокупу, Локомотива Кубан је прва у Групи Ц са све три победе, Алба има две победе и један пораз, док Лијетувос, Билбао, Лимож и Партизан имају по један тријумф и два пораза.

Наредни меч Партизан игра 31. октобра у Лиможу. 

Овако је протекао меч у Шапнији: 

22.15 – Крај меча, Партизан је забележио победу у Шпанији 96:92.

Одужио се финиш утакмице, али су црно-бели били сигурни са линије за слободна бацања и забележили први тријумф у овогодишњем издању Еврокупа. 

21.50 – После три четвртине, Билбао води против Партизана 68:66.

Добра игра црно-белих у трећој деоници, нарочито капитена Новице Величковића, који је стигао до 14 поена. Вилијамс-Гос најефикаснији са 16, Маринковић осам. Партизан већ дуго игра без Шалића, који има четири личне грешке.

У екипи Билбаоа најбољи је Тодоровић са 17 поена, Редиво има 10. 

21.17 – Полувреме, Билбао – Партизан 49:42.

Најџел Вилијамс-Гос има 14 поена, док је на другој страни Дејан Тодоровић постигао 15 поена. Држи се Партизан против знатно искусније екипе, али изабраници Мирослава Николића имају чак девет изгубљених лопти. 

20.51 – Прва десетоминутна деоница завршена је резултатом 25:21 за домаћи тим.

20.31– Почео је дуел у Баскији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара