Богдановић: Следи најтежа утакмица; Mачван: Поштујемо их, али се не плашимо

Српски кошаркаши Богдан Богдановић и Милан Мачван изјавили су да репрезентација са пуно снаге и енергије иде на утакмицу са Италијом, као и да поштују противнике, али да их се не плаше.

Србија ће у среду од 20.30 играти против Италије четвртфинале Европског првенства. 

"Волим да се такмичим. Не бирам утакмице, али ова има посебан значај. Ова утакмица је можда и најтежа на турниру јер после ње може да се дође у шансу да се боримо за медаљу", рекао је Богдановић новинарима у Истанбулу.

Богдановић је навео да су се српски кошаркаши добро одморили и освежили.

"Са пуно снаге и енергије улазимо у утакмицу против Италије", истакао је најбољи стрелац српског тима.

Богдановић је рекао да обожава утакмице под "високим напоном".

"Мислим да сви у тиму то воле, чак и гледаоци, кошаркашки фанови. То је најзанимљивије. Борба је за полуфинале", рекао је Богдановић.

Према његовим речима, Италија је незгодан противник.

"Незгодна су екипа, која игра много без лопте, атипично са петорицом ниских кошаркаша и много преузимања. Морамо да се адаптирамо", рекао је Богдановић.

Капитен Мачван је рекао да Србија мора да игра тимски и свих 40 минута.

"Ако их пустимо да играју како знају, нећемо имати шансе. Морамо да будемо чврсти. Тимски јако и борба свих 40 минута, то је путоказ. Поштујемо Италију, али не показујемо страх", рекао је Мачван новинарима у Истанбулу.

Репрезентативци Србије су у понедељак имали дан одмора, који им је много значио.

"Много нам је то значило, четири дана нисмо изашли из хотела. Можда смо били и превише фокусирани на Мађарску", казао је Мачван.

Он је истакао да је атмосфера у екипи "као и увек на завидном нивоу" и рекао да се Србија добро спремила.

"Остаје нам да се одморимо и покажемо колико можемо. Причали смо много, видели смо где смо грешили против Мађарске и сложили се око истих ствари у суштини. Надам се да се то неће поновити против Италије", навео је он.

Како је рекао, у нокаут фази сви имају шансе и зато његов тим мора да буде посебно обазрив.

"Много су битне утакмице, нокаут фаза је и сви имају шансе, 40 минута је у игри. Надамо се да ћемо одиграти најбоље што можемо и зато морамо да исправимо грешке", рекао је Мачван. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво