Богдановић: Немамо понос и крв и због тога нас је Русија прегазила

Кошаркашки репрезентативац Хрватске Бојан Богдановић рекао је да га је срамота због пораза од Русије у осмини финала Европског првенства, пошто његова екипа није имала жељу и пре свега "понос и крв" да одигра добро.

"Нисмо имали вољу ни жељу, нисмо показали да имамо понос. Из године у годину губимо овакве утакмице. Из године у годину падамо на истим стварима. Те ствари нису ни тактика ни то да ли смо погодили шут или нисмо, него су жеља и понос. Очигледно немамо поноса и крви у себи. Када у нокаут фази примиш 100 поена и не направиш ниједан јак фаул, то довољно говори о нама", рекао је Богдановић после утакмице.

Хрватска није успела да се пласира у четвртфинале Европског првенства пошто је у Истанбулу изгубила од Русије са 101:78.

Богдановић није могао да објасни због чега је екипа претрпела такав пораз.

"Питам се из године у годину, из дана у дан. Свако лето долазим у репрезентацију са надом да ћемо то променити. Ви новинари нас дижете више него што треба, правите од нас играче који нисмо. Очигледно да немамо квалитет, срамота ме је то да кажем, али то је, нажалост, тако", навео је он.

Кошаркаш Индијане рекао је да мисли да екипа није била под притиском јер има довољно искуства.

"Сви смо одиграли много оваквих утакмица, мање-више скоро сваку смо изгубили. Не верујем да је ту било притиска, то може када промашите шут па вам се 'скрати' рука, али не може кад се не даје 100 одсто, а ми то нисмо урадили. У свлачионици разговарамо, спуштамо еуфорију, не знам шта се догодило. Срамота ме је да стојим пред камерама и да делим памет, кад су остали играчи у свлачионици", рекао је он.

Богдановић је рекао да се потресао због пораза, да не зна шта да мисли, али да се сваког лета уочи доласка у државни тим нада најбољем. Он је био најефикаснији играч утакмице са 28 поена.

"Нисам самокритичан, глупо би било причати о самокритици када одиграм овакву утакмицу. Да смо сви били самокритични не би се овако завршило. Без речи сам. Ужас. Русија нас је прегазила, више него ономад Чешка. Овај пораз је много гори јер је јавност ове године од нас више очекивала", навео је Богдановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво