Шпанија "преломила" Турску

Кошаркашка репрезентација Шпаније пласирала се у четвртфинале Евробаскета након што је савладала домаћу селекцију Турске резултатом 73:56.

Најефикаснији у редовима "црвене фурије" били су Рубио са 15, Пау Гасол и Родригез који су додали по 11 и Марк Гасол који је имао десет постигнутих поена.

Код домаћина Турске најрасположенији био је Коркмаз са 20 поена, Махмароглу је додао десет, а Осман је осам поена.

Утакмица је била веома динамична, ватрена и неизвесна иако број поена то можда и не говори.

Шпанци су константно били у предности, Турска је у неколико наврата успевала да смањи дефицит на само три поена, али сваки пут када би то радили, Шпанци би одговарали луцидним потезима и хладнокрвним тројкама.

Дуго је Турке у животу држао сјајни Коркмаз, али је у последњој четвртини "гас додао" Рубио који је својим тројкама пресудио домаћину.

Треба напоменути да су судије имале веома тежак посао, поготово у сегменту фаулова над центрима, где се могла видети права рововска борба Ердена и Алдемира са браћом Гасол и Хернангомезом. 

Противник Шпаније у четвртфиналу биће селекција Немачке. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво