Мачван: Мислили смо да ће Мађарска сама да се победи

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милан Мачван рекао је да његова екипа није добро одиграла против Мађарске, али да данашњи меч осмине финала може да буде јако добра школа за наставак Европског првенства.

"Тешка утакмица. Почели смо са мањком енергије, почев од мене, па преко свих осталих. Правили смо неке несхватљиве грешке и глупости. Мислили смо да ће Мађарска, која је јако добра екипа и која дуго игра заједно, сама да се победи и то је највећа грешка. Требало је да одиграмо много боље и сугурно да ово није добар увод у четврфинале, али може да буде јако добра школа за оно што следи", рекао је Мачван новинарима у Истанбулу.

Кошаркаши Србије пласирали су се у четврфинале Европског првенства, пошто су у осмини финала у Истанбулу победили селекцију Мађарске са 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25).

Србија ће у борби за полуфинале шампионата Европе играти против Италије. Тај меч је на програму у среду.

"Ово није онако како ми играмо, наша одбрана треба да пуца, да све пршти. Ту треба ја да предњачим, данас сам заказао... Нисмо имали енергију какву обично имамо, то је нешто што краси Србију последњих година и то треба да вратимо против Италијана", рекао је Мачван.

На питање новинара зашто је фалила енергија, Мачван је рекао: "Не знам... Као што сам већ рекао, очигледно смо мислили да ће Мађарска сама да се победи. Једноставно смо били неспремни".

Мачван је навео да је Италија много озбиљни противник.

"Јако талентована екипа, која ако је пустиш да игра може да победи свакога, да уништи свакога. Видели сте каква је то шутерска екипа. Морамо да будемо много спремнији", рекао је капитен Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво