Ђорђевић: Досадан сам, али нема опуштања

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његови кошаркаши немају право да се опуштају и да морају да буду веома опрезни против Мађарске.

Србија ће играти против Мађарске у осмини финала Европског првенства у Истанбулу.

"Понављам, сам себи сам досадан, али немамо право да се опустимо ни против једне екипе. Поштујемо противника изузетно, знамо квалитете Мађарске и на нама је да то лимитирамо највише могуће", рекао је Ђорђевић у разговору са новинарима.

На сам помен новинара да многи очекују "лаган дуел" са Мађарском, Ђорђевић је без размишљања одговорио "не".

"Веома смо опрезни и концентрисани, знамо зашто смо дошли овамо, за ово смо се спремали", рекао је селектор српских кошаркаша.

Србија је групну фазу завршила на првом месту, а Мађарска на четвртом.

"Сигурно има неке разлике, а на нама је да ту разлику изнесемо на терен у нашу корист. Мађарска има двојицу апсолутних лидера: Адама Хангу и Давида Војводу. Тренер дуго ради са њима, познају се веома добро. Агресивни су, имају нападачку транзицију коју морамо да зауставимо", објаснио је Ђорђевић.

Он је навео да је репрезентација Србија концентрисана само на сваког следећег противника и да нема право да размишља унапред.

Утакмица између Србије и Мађарске играће се у недељу од 14.15 у дворани "Синан Ердем" у Истанбулу.

Репрезентативци Србије Марко Гудурић и Милан Мачван кажу да се врло добро зна шта се очекује од њихове екипе на Европском првенству и позвали су на опрез јер више немају права на грешке.

"Зна се која су очекивања, увек да се иде на победу. Више немамо права на грешке које су биле присутне у првој фази. Дизали смо се из утакмице у утакмицу и надам се да ће се то наставити", рекао је Гудурић.

Као и селектор Ђорђевић, кошаркаш турског Фенербахчеа истиче Хангу и Војводу као највеће претње.

"Не знам много играча осим Адама Ханге и Давида Војводе, а њих двојица су лидери и имају сва права. Сигурно је само да ће бити незгодан противник", казао је Гудурић.

Србија је до првог места у Групи Д дошла захваљујући победи Летоније над Турском.

"Навијали смо за Летонију, али то није било битно у ком смо делу, јер ће свака утакмица бити тешка, свака екипа ће се борити да дође до утакмица за медаљу", рекао је Гудурић.

Он је посебно истакао добру атмосферу у тиму.

"Атмосфера је сјајна, много разговарамо углавном о кошаркашким стварима, дружимо се. Сви смо концентрисани само на један циљ и тако треба да остане", казао је Гудурић.

Капитен Милан Мачван је позвао на опрез пред дуел са Мађарском, упркос томе што је репрезентација Србије фаворит.

"Утакмице у нокаут фази свима дају шансу да се боре равноправно, тако да морамо да будемо максимално концентрисани и обавимо посао. Имамо улогу фаворита и то треба да оправдамо на терену, а не кроз новине. Треба поштено да урадимо посао и имамо добре шансе", рекао је Мачван.

Према његовим речима, има још много простора за напредак у игри српског тима.

"Има много места за напредак. Циљ је био да не дођемо преспремни и у најбољој могућој форми на овај турнир, већ да је лагано подижемо. Све иде у правом смеру", рекао је он.

Мачван је рекао да се његов тим максимално спрема за сваку утакмицу и да поштује сваког противника.

"Спремамо се максимално за сваку утакмицу, сваког противника гледамо озбиљно јер данас сви могу да изненаде, поготово у овој фази. Сви имају 40 минута да дају све од себе, може да се деси да буду инспирисани, убаце све, а ми морамо да се потрудимо да одиграмо најбоље могуће и прођемо даље", казао је Мачван.

Србија се после групне фазе у хали Фенербахчеа преселила у дворану "Синан Ердем", где је играла Светско првенство 2010. године, а Мачван је једини српски репрезентативац из те генерације који је сада у тиму.

Тада је Србија у узбудљивом дуелу у осмини финала избацила Хрватску, у наредној рунди Шпанију тројком Милоша Теодосића, али је остала без медаље после пораза од Турске у полуфиналу и борбе са Литванијом за треће место.

"Драго ми је што смо се вратили, дворана је сјајна и надам се да ће бити много наших навијача. Није ми остала у лепом сећању јер нисмо освојили медаљу, али ми је драго, шта друго да кажем", навео је Милан Мачван.

Он је оценио да је екипа ушла у рутину и да јој је претходна дворана постала монотона, због чега сматра да је селидба добра ствар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара