Томашевић: Tек сад почиње за велике екипе, а ми смо велики

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић оценио је да Европско првенство тек сада почиње за велике екипе.

Србија се као прва у Групи Д у конкуренцији Русије, Летоније, Велике Британије, Белгије и домаћина Турске пласирала у осмину финала.

"Прижељкујем да побеђујемо, пролазимо и стигнемо до саме завршнице. За велике екипе тек сад почиње Европско првенство. Верујем да су многе репрезентације штеделе и сада се показује да ли си велики или ниси. Верујем да смо ми велики", рекао је Томашевић новинарима у Истанбулу.

Противник у наредној рунди биће јој Мађарска.

"Остварили смо оно што смо прижељкивали. Дошли смо са идејом да будемо први у групној фази, односно што боље пласирани и да играмо добро. Оба циља смо испунили. Најзначајније је да смо са првог места ушли у наставак, а посебно радује то што играмо заиста добру кошарку", казао је Томашевић.

Он је навео да има још простора за напредак у игри репрезентације Србије, пре свега у нападу.

"Одбрану играмо веома квалитетно, док за напад има још простора. Верујем да ћемо играти све боље", додао је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије.

Посебно је истакао то што репрезентација Србије бележи одличне резултате уз добру игру, иако је на Европском првенству без много кључних играча.

"Дошли смо много ослабљени, без више од пет играча и то оних најбитнијих, који су последњих неколико сезона носили игру репрезентације и ту је била бојазан. Радује што су момци одговорили изазову, оправдали очекивања свих нас и показали су да су овде са разлогом", рекао је Дејан Томашевић.

Он је у Турској задужен испред КСС-а за односе са Фибом, а рекао је да је жеља да Србија следеће године организује неко од такмичења за млађе категорије.

"Биће занимљивих пројеката. Задовољан сам како се однос одвија у последње време и мислим да је самој Фиби пре свега потребна једна јака Србија", навео је Томашевић.

Србија ће 2019. године организовати Европско првенство за кошаркашице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара