Евробаскет, дан седми: Грчка против Пољске изборила осмину финала

Седмог дана Европског првенства у кошарци, играју се утакмице у групама А и Б. Словенија убедљиво савладала Француску и непоражена иде у осмину финала. Литванија боља од Немачке, за прво место у Групи Б. Грчка савладала Пољску и пласирала се у осмину финала шампионата. Украјина декласирала Израел за осмину финала, Финска боља од Исланда.

21.35 -  У последњем мечу групе А Финска је савладала Исланд 82:79. Финска је такмичење у групи завршила на другом месту са скором од четири победе и једног пораза и у осмини финала играће против Италије која је била трећа у Групи Б. Исланд са шампионата Европе одлази са пет пораза.

21.13 - Украјина се пласирала у осмину финала Европског првенства, пошто је у Тел Авиву победила селекцију Израела са 88:64 (19:16, 27:12, 25:11, 17:25) у последњем колу Групе Б.

Украјина је овом победом оверила четврто место у Групи Б и пласман у осмину финала, али је и елиминисала Грузију која је чекала победу Израела за наставак такмичења. Израел је такмичење завршио на последњем месту у групи са само једном победом.

Кошаркаши Украјине играће у осмини финала против Словеније.

Вјачеслав Кравцов је био најефикаснији у победничком тиму са 17 поена, док је Руслан Отварченко постигао 13. У пораженом тиму најбољи је био Лиор Елијаху са 12 поена.

18.22 – Италија је савладала Грузију са 71:69 чиме је обезбедила треће место у Групи Б.

Најефикаснији у редовима Италије био је Марко Белинели са 15 поена, поен мање постигао је Луиђи Датоме, док је Пјетро Арадори убацио 12 поена. У селекцији Грузије најбољи је био Мајкл Диксон са 29 поена.

Грузија чека исход последњег меча у групи Израел – Украјина. Уколико победи Израел, Грузија је у осмини финала, али у случају победе Украјинаца, Грузија завршава шампионат. 

18.15 – Грчка је савладала Пољску са 95:77 и тако заузела четврто место у Групи А, последње које води у осмину финала. 

17.15 – Полувреме и у Тел Авиву, Италија води против Грузије са 38:30. 

17.12 – Полувреме у Хелсинкију, Грчка води против Пољске са 49:43. 

16.30 – Грчка и Пољска играју последњи меч у Групи А. Победник меча ће у осмину финала, док ће поражена завршити учешће на шампионату.

У исто време свој меч, у оквиру Групе А, играју Италија и Грузија.

15.35 – Словенија је убедљиво савладала Француску са 95:78 и у осмину финала ће са првог места у Групи А, без пораза на шампионату.

15.29 – Кошаркаши Литваније савладали су Немачку са 89:72 у последњем колу Групе Б и тако у осмину финала иду са прве позиције. "Панцери" ће завршити на другом месту у групи, без обзира на исход меча између Италије и Грузије.  

15.06 – Наставља се фуриозна игра Словенија, која после три четвртине води против Француске са великих 77:51.

У Групи Б, пред последњу четвртину, Литванија води против Немачке са 72:60. 

14.28 – На полувремену, Словенија има убедиљивих 52:35 против Француза, док Литванија води против Немачке са 47:43.

13.45 – Почео дуел селекција Словеније и Француске у дербију Групе А на Европском првенству, као и меч Немачка – Литавнија у Групи Б.

У истој групи која се игра у Хелсинкију, Грци и Пољаци ће у међусобном дуелу одлучити ко ће у наредну рунду као четвртопласирани. Тај меч се игра од 16.30, уз пренос на Другом програму.

Домаћин Финска, која игра одлично на турниру, имаће најлакши задатак до сада, пошто игра против аутсајдера Исланда од 19.45.

У Групи Б, где је практично све још отворено, састају се Немачка и Литванија (13.45), Италија и Грузија (16.30) и Изреал и Украјина од 19.45 (13.45, РТС 2).

За репрезентацију Србије и остале учеснике из групе Д, данас је слободан дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара