Ђорђевић: Упркос повредама, циљ остаје исти

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је да, упркос повредама, циљ на шампионату Европе у Турској остаје исти.

Србија је дефинитивно остала без Мирослава Радуљице, под великим знаком питања је Марко Симоновић, а проблеме са повредама и даље имају Немања Недовић и Милош Теодосић. Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у Хамбург на турнир "Суперкуп", на коме ће играти са Пољском, Русијом и домаћином Немачком. Пут Хамбурга, селектор Александар Ђорђевић кренуо је са 13 играча. Право из Немачке, наши најбољи сениори продужиће пут Атине, где ће од 23. до 25. августа уз Грузију, Италију и домаћина Грчку учествовати на традиционалном "Акрополис купу".

Осим Марка Симоновића, који одраније није са екипом због повреде шаке, стручни штаб више не може да рачуна ни на Мирослава Радуљицу, који дуго има проблем са коленом. Уз консултације са медицинским тимом и лекаром Драганом Радовановићем, донета је одлука да Радуљица настави са опоравком и да здрав дочека клупску сезону. Искусни центар је већ пропустио велики део припрема и процењено је да не може да буде потпуно спреман за предстојеће Европско првенство.

"Амбиције су нам увек велике. Да нису велике, не бисмо били овде и не бисмо носили овај дрес. Не смемо да бежимо од тога, имамо квалитет, добре играче који су изузетно такмичарски расположени, оне који су јако напредовали. На нама је да покажемо вредност и квалитет у било ком саставу. Једноставно, циљ репрезентације Србије, док год идемо на велика такмичења, увек су медаље", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је навео да су очекивања да екипа са турнира у Хамбургу изађе без повреда.

"Сада смо у ситуацији која није пријатна, али тако је... Радуљица, нажалост, више неће бити део екипе овог лета, мораће да прескочи ово Европско првенство јер није могао на време да се избори са проблемима које вуче. (Милош) Теодосић је остао у Београду да заврши последњи део програма опоравка који има још три дана и прикључиће нам се од понедељка у Атини.

Такође и Уникаха захтева од (Немање) Недовића да се појави на контроли, тако да ни он неће путовати са нама", рекао је Ђорђевић.

Он је додао да ће Недовић отићи на контролу у Малагу, али да опоравак иде добро, пошто је почео да ради са лоптом. Селектор је навео да је "изузетно позитиван" што се тиче Теодосића и да мисли да ће за пет-шест дана бити прави.

Ђорђевић је додао да остали играчи изванредно тренирају, да имају одличан однос према раду, игри и тренингу и да због тога очекује "добру и снажну Србију".

"Онако како смо се представили на турниру у Београду, то нам је једини правац и циљ, да играмо чврсту кошарку и да из тога извлачимо наш квалитет. Екипа реагује добро на све ове повреде. Имамо план и програм и спроводимо га како треба. Иако не играју, стално су са нама и својим саветима помажу млађима и неискуснијима", рекао је он.

Говорећи о турниру у Немачкој, Ђорђевић је рекао да Србија има добре противнике, али да мора да се окрене себи.

"Чекају нас три утакмице у три дана, микроциклуси су такви да радимо јако три дана, па онда мало олабавимо, тако да су ови момци спремни за такав напор. Сигурно није било планирано да останемо са тако мало момака, планиран је већи број играча баш да бисмо избегли физички напор који може да се појави у овом тренутку. Али тражићемо решења са изменама и дељењем минута да бисмо избегли претерани напор код сваког од њих", рекао је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије ће на турниру у Хамбургу у петак, 18. августа, од 21 час играти против Пољске, дан касније од 20 часова против Русије, а у недељу од 15 часова против Немачке.
После турнира у Немачкој, српски кошаркаши отпутоваће у Атину, где ће од 23. до 25. августа уз Грузију, Италију и домаћина Грчку учествовати на традиционалном "Акрополис купу".

Европско првенство одржаће се од 31. августа до 17. септембра у Финској, Турској, Израелу и Румунији. Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво