Симоновић "покварио" Ђорђевићу план

Српски кошаркашки репрезентативац Марко Симоновић највероватније ће пропустити Европско првенство због повреде, изјавио је селектор Александар Ђорђевић.

Симоновић се после прегледа у Београду вратио на припреме на Копаонику, али са лонгетом на десној руци због проблема са шаком и палцем.

"Повредио је палац десне руке и под великим је знаком питања. Јако је близу да пропусти шампионат Европе", рекао је Ђорђевић новинарима на Копаонику. Како је додао, Симоновић је био планиран да буде нови заменик капитена Милоша Теодосића након што се Стефан Марковић повукао из репрезентације.

"Сада морамо да бирамо новог, покварени су нам планови", поручио је селектор "орлова".

Ђорђевић је похвалио своје играче због односа према националном тиму и навео да свих 17 кандидата заслужује да се нађе на континенталном првенству у Турској.

"Не бежимо од улоге фаворита, али ту је Шпанија, која годинама доминира, Турска са френетичним навијачима, Грци са Адетокумпом, Словенија са Драгићем и Дончићем", рекао је Ђорђевић.

Капитен Милош Теодосић нагласио је да Србија на Европско првенство иде са највишим циљевима.

"За сада је све одлично, радимо део припрема који сви мање волимо, али је веома важан. Једва чекамо утакмице, очекује нас нови изазов, али имамо квалитет за највиши пласман", рекао је Теодосић.

Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра, а селекција Србије налази се у групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво