Алимпијевић нови тренер Црвене звезде

Млади стручњак Душан Алимпијевић нови је тренер КК Црвена звезда, саопштио је на ванредној конференцији за медије председник Небојша Човић.

"Одлучили смо да нови тренер буде Душан Алимпијевић. Мислимо да је ово храбар потез", рекао је председник клуба Небојша Човић.

Алимпијевић долази из ФМП-а, а на клупи српског и регионалног шампиона замениће Дејана Радоњића.

"Знам да ће бити злурадих коментара. Невероватно је колико људи је хтело у Звезду. На крају смо ми бирали и стојимо иза ове одлуке. Нормално да ћу младог тренера, нећу ваљда неког од 75 година. Идемо храбро у нови циклус”", рекао је Човић на конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Први цовек црвено-белих потврдио је да су вођени разговори са Светиславом Пешићем и Миланом Томићем.

"Странац не може да се снађе код нас. Душан није први млади тренер. Знамо сви како је почео најбољи тренер Европе Жељко Обрадовић, Кићановић га је буквално из патика ставио на клупу”, истакао је Човић.

Алимпијевић је захвалио председнику Човићу на указаном поверењу.

"Почаствован сам оваквом идејом, свестан сам шта носе име и историја Црвене звезде, уз навијаче, и свега што носе захтеви. Имамо енергију да све изнесемо, гарантујем да ћу, заједно са стручним штабом, 'изгинути' за наставак успешних резултата", рекао је Алимпијевић.

Он је, по потписивању трогодишњег уговора, нагласио да су у Црвеној звезди победе нормална ствар и амбиције највише.

"Само у том смеру морамо да размишљамо. Требало ми је храбрости да дођем, али тако нешто се и очекује од тренера Црвене звезде. Имам визију ко би из ФМП-а требало да дође, али морамо још да видимо ко ће доћи ван клуба из Железника."

Према његовим речима, дуго је причао са председником Човићем око именовања у Звезди.

"Таква одлука се не доноси преко ноћи, Звезда је велики клуб да би се ломило преко ноћи. Црвена звезда је сан, остварење жеља, али и исто тако обавезује. Нисам замена Дејана Радоњића, златним словима је исписао име у клубу, најтрофејнији је тренер, али немам притисак."

Он је посебно истакао да му је драго што ће му помоћник бити легендарни Звездин кошаркаш Миленко Топић.

"Био сам играч Звезде, знам која је то величина и спортски бренд. Долазим у бољем моменту, зна се ко шта ради у читавом систему. Сезона ће бити тешка, али спремни смо да се ухватимо укоштац с тим. Резултати нас обавезују да наставимо успешан низ", казао је Топић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво