Новицки продужио уговор с Даласом, Винс Картер потписао за Сакраменто

Кошаркаш Даласа Дирк Новицки потписао је нови двогодишњи уговор с тим клубом и могао би да постане тек други играч у историји НБА лиге који ће одиграти 20 сезона у једном клубу. Досадашњи кошаркаш Мемфиса Винс Картер потписао је једногодишњи уговор са Сакраментом вредан осам милиона долара.

Потписивањем новог уговора Дирк Новицки је пред постављањем новиг рекорда у броју сезона проведених у једном клубу. До сада то је учинио само Коби Брајант, који је играо за Лос Анђелес Лејкерсе од 1996. до 2016. године. Брајант је пети играч који је провео најмање 20 година у НБА лиги.

Немачки кошаркаш је потписао уговор вредан 10 милиона долара, али није сигурно да ли ће играти после ове сезоне, 2017-2018.

Без обзира колико ће играти, 39-годишњи Новицки ће остати један од најбољих играча у историји Маверикса, које је 2011. године предводио до једине шампионске титуле. Он је те године био најкориснији играч (МВП) финала. Такође, Новицки је једини страни играч у НБА лиги који је постигао најмање 30.000 поена. До сада је постигао укупно 30.260 поена.

Он је прошле сезоне у 54 утакмице просечно постизао 14,2 поена, што је његов најслабији учинак од дебија 1998. године. Новицки је 13 пута учествовао на ол-стар утакмицама, а био је МВП сезоне 2006-2007. Новицки је са репрезентацијом Немачке освојио бронзану медаљу на Светском првенству 2002. године и сребрну на Европском пренству 2005. године.

Дирков некадашњи саиграч а досадашњи кошаркаш Мемфиса Винс Картер потписао је једногодишњи уговор са Сакраментом вредан осам милиона долара, пренели су данас медији у САД.

Осмоструки ол-стар играч, 40-годишњи Картер је као слободан играч прешао у Сакраменто, пошто му је истекао уговор са Мемфисом.

Картер је најстарији активни играч у НБА лиги.

Он је 1999. године проглашен за "рукија" године у Торонту, а играо је и за Њу Џерси, Орландо, Феникс и Далас, пре него што је 2014. године прешао у Мемфис.

Картер је прошле сезоне за 24,6 минута по утакмици просечно постизао осам поена и имао 3,1 скок.

Он је до сада постигао 24.555 поена у лиги.

Картер никада није освојио шампионску титулу у НБА лиги, а освојио је златну медаљу са репрезентацијом САД на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара