Србија жели да доминира светским баскетом наредних година

Кошаркашки савез Србије испратио је и пожелео срећу женској и мушкој репрезентацији у баскету три на три на Европском купу, који ће се од 7. до 9. јула одржати у Амстердаму. Српски баскеташи, који су недавно одбранили титулу светских шампиона, играће у групи са Мађарском и Шпанијом, а у женској конкуренцији противници ће бити Мађарска, Швајцарска и Румунија.

"Желимо вам пуно среће и да и на Европском купу будете најбољи. Не постоји ниједан велики кошаркаш, а да није почео три на три. Што се нас тиче, то је национални спорт", рекао је генерални секретар КСС Дејан Томашевић на свечаном коктелу у Кући кошарке у Београду.

Српски баскеташи, који су недавно одбранили титулу светских шампиона, играће у групи са Мађарском и Шпанијом, а у женској конкуренцији противници ће бити Мађарска, Швајцарска и Румунија.

Томашевић је навео да је српска кошарка спремна да има тимове у баскету на Олимпијским играма у Токију и истакао да га посебно радује то што ће земља први пут на Европском купу имати представнике у женској конкуренцији.

"Изузетно ми је драго што смо дошли у ситуацију да имамо светске шампионе. Честитам вам и захвалан сам на томе. Посебно ме радује што ћемо први пут имати женску екипу. Познато је колико Савез у последње време улаже у женску кошарку. Желим вам пуно среће на Европском купу и сигуран сам да ћете нам доносити сјајне резултате", казао је Томашевић.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки такође је пожелео екипама пуно успеха.

"Ова прича је почела још 2010. године и наставља се. Од Токија ће баскет три на три бити у програму олимпијских игара и надам се да ће момци и девојке наставити оно што је почето", рекао је Вишацки.

Српски баскеташ Душан Домовић Булут навео је да је почетак био тежак.

"Почетак 2012. је био мало тежак за све нас и визија да будемо најбољи на свету је имала препреке. Амбиције су да у наредном периоду будемо доминантна баскет сила, не само у резултатима, већ и у организацији самих такмичења", рекао је Домовић Булут.

Српски баскеташи, у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро, 21. јуна су у Нанту освојили други узастопни, а укупно трећи трофеј шампиона света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара