Селектор Ђорђевић скратио списак на 17 играча

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић скратио је списак играча за Европско првенство у Турској. Поред Јокића, нема ни Милутинова ни Дангубића.

Ђорђевић је отписао осам играча и на скраћеном списку који је објавио оставио је њих 17 који ће почети припреме 20. јула, а на ком, између осталих, нема центра Денвера Николе Јокића.

На списку су Марко Гудурић, Бранко Лазић, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Стефан Јовић, Стефан Бирчевић, Милош Теодосић, Владимир Лучић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Владимир Штимац, Милан Мачван, Мирослав Радуљица, Драган Милосављевић, Немања Недовић, Василије Мицић и Бобан Марјановић.

Европско првенство одржаће се од 31. августа до 17. септембра, а Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу, где ће јој противници бити Турска, Русија, Летонија, Белгија и Велика Британија.

Окупљање је заказано за 20. јул у 11.30 у Београду.

Српски кошаркаши ће 23. јула отпутовати на припреме на Копаоник, 2. августа ће играти пријатељску утакмицу против Б селекције и четири дана касније ће се вратити у Београд.

Репрезентација Србије ће од 11. до 13. августа учествовати на турниру Трофеј Београда са екипама Црне Горе и Грчке, а потом ће 17. отпутовати у Немачку, где ће на Суперкупу играти против домаћина, Пољске и Русије.

Потом следи турнир на Акрополис купу у Атини од 23. до 25. августа, где ће још играти Грчка, Италија и Грузија, после чега иду завршне припреме у Београду и 30. августа одлазак у Истанбул.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара