Мали: Београд ће бити центар светске и европске кошарке

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ће главни град Србије током фајнал-фора Евролиге 2018. године бити центар светске и европске кошарке. У Београду је данас одржана прва седница Организационог одбора за кошаркашки фајнал-фор Евролиге 2018. године, којој је председавао градоначелник Синиша Мали.

Како се наводи у саопштењу градске управе, договорени су основни кораци и дате смернице како би се Београд још једном показао као одличан домаћин спортских такмичења.

"Први пут смо се сви задужени за организацију овог догађаја окупили и договорили план рада како бисмо реализовали тежак и одговоран посао и поставили нове стандарде у његовој реализацији. Реч је о догађају од великог значаја како за град Београд, тако и за целу Србију. Како ово такмичење окупља велики број пратилаца и навијача који ће посетити нашу престоницу и учинити Београд центром европске кошарке, треба да дамо све од себе и да се још једном покажемо као одлични организатори спортских такмичења", рекао је Мали.

Он је рекао да ће се у оквиру тог такмичења одржати још неколико турнира, утакмице у оквиру турнира "Испод осамнаест", "Тренерска клиника", а у центру града ће бити организована "Фан зона".

"Београд ће тих неколико дана бити центар светске и европске кошарке, а то је сјајна прилика за промоцију нашег града. Зато с правом очекујемо хиљаде нових туриста који ће посетити нашу престоницу и уживати у овом спортском спектаклу", рекао је Мали.

Потпредседник Организационог одбора за "Фајнал-фор 2018" је министар омладине и спорта Вања Удовичић, а чланови су председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, министри Небојша Стефановић, Александар Вулин и Зоран Ђорђевић, в.д. заменици начелника Градске управе Зоран Јовановић и Дарко Главаш, као и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, наводи се у саопштењу.

Чланови су и директори Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић, Комбанк Арене Ђорђе Милутиновић, ПД "Фајнал-фор Београд 2018" Јован Копривица, "Дунав осигурања" Мирко Петровић, Телекома Србија Предраг Ћулибрк, као и представници компанија "Порше" и "Моји брендови" Милан Лазић и Светлана Глумац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара