Читај ми!

Нова епизода вечитог дербија у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде и Партизана играће полуфинале Купа Србије. Вечити дерби почиње у 19.00, а на нашем порталу можете пратити најважније детаље са меча.

Нова епизода вечитог дербија у полуфиналу Купа Србије Нова епизода вечитог дербија у полуфиналу Купа Србије

Први од два дербија у само четири дана размака припао је Црвеној звезди. Црвено-бели су овим тријумфом дошли до 10 бодова предности над Партизаном у Суперлиги Србије. Нови дерби прилика је да се црно-бели реванширају вечитом ривалу, а Звезди да остане у трци за освајање такозване дупле круне у сезони.

После 173. вечитог дербија, фудбал у Србији био је обележен вечитим ривалима, односно "спорним" тренуцима на утакмици. Јавност је била у ишчекивању хоће ли дерби у куп такмичењу бити одигран. Дилему су разрешили из Партизановог табора саопштењем да ће фудбалери поново гостовати на стадиону "Рајко Митић".

Увод у неизвесност била је оштра критика Партизана у саопштењу за јавност, одмах након завршетка вечитог дербија, на рачун судијских критеријума и одлука главног арбитра меча Павла Илића. Потом је "теленовела" настављена Партизановим отказивањем редовне конференције за медије два дана уочи дерби утакмице.

Ипак, поред и након бурних догађаја, Звезда и Партизан одиграће 41. меч у куп такмичењу. Звезда је славила на 21 утакмици, док је Партизан тријумфовао на 14 мечева, а без победника су одиграна пет дуела. Гол разлика је 59:50 у корист црвено-белих.

Последњи дуел у оквиру Купа Србије поменути тимови су одиграли 26. маја 2022. године. Звезда је победом у финалу - 2:1 освојила најмасовније такмичење у држави.

Дуљајев повратак међу црно-белима, Милојевић 10. пут против Партизана

Фудбалери Партизана последњи пут су тријумфовали на Звездином стадиону 23. маја 2019. године у финалу Купа Србије. Од тада су одиграли девет утакмица на стадиону "Рајко Митић", укључујући и последњи лигашки сусрет.

Када је реч о занимљивостима, поменимо и то да је Владан Милојевић 200. меч као тренер Звезде убележио управо против Партизана, уједно уписао је 147. тријумф у црвено-белом табору. Поред тога, стратег Звезде има 32 ремија и 21 пораз. У првенственим вечитим дербијима, Милојевић је уписао трећу победу против Партизана, а интересантно је да је сваку остварио у априлу, односно у плеј-офу Суперлиге. Милојевић ће на предстојећем мечу 10. пут предводити Звезду против Партизана.

Тренерски рекорд држи Љубиша Тумбаковић, некадашњи стратег Партизана, који је извео фудбалере црно-белих на чак 27 утакмица против Звезде. Чувени Илеш Шпиц има 16, један дерби више од Миљана Миљанића.

Звезда има низ од седам везаних победа у лиги. Изабраници Владана Милојевића су сигурно пуни самопоуздања, поготово због претходне победе против Партизана. Поред неспорне жеље за тријумфом, имаће и додатни мотив, а то је да у први пут у историји два пута савладају вечитог ривала у само четири дана.

Самопоуздање играчима Партизана је засигурно пољуљано, али ће тим бити појачан повратком главног тренера Игора Дуљаја поред аут линије, јер стратег црно-белих у 173. вечитом дербију није био у прилици да предводи екипу због четири жута картона и последично суспензије. Алберт Нађ, први Дуљајев асистент, био је први логистичар екипе.

Потенцијални састави тимова: 

Црвена звезда: Глазер - Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић - Стаменић, Канга, Хванг, Иванић, Букари - Ендиај;

Партизан: Крунић - Стојковић, Ковачевић, Марковић, Антић - Кастиљо, Овусу - Северина, Натхо, Захид - Баждар. 

Вечити дерби почиње у 19.00, а на нашем порталу можете пратити најважније детаље са меча.

Други полуфинални пар Купа Србије чине Раднички 1923 и Војводина, меч је на програму од 16.00 у Крагујевцу. Победици мечева играће финале 23. маја на стадиону Лагатор у Лозници.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара