Лутон није озбиљна препрека, Сити остао у трци за титулу

Фудбалери Манчестер ситија убедљиво су на свом терену победили Лутон резултатом 5:1 у утакмици 33. кола енглеске Премијер лиге.

Манчестер сити је оправдао улогу великог фаворита, убедљиво савладао Лутон и остао равноправан такмац у трци за титулу са три учесника.

"Грађани" су повели већ у другом минуту утакмице на "Етихаду", уз много среће. Ерлинг Халанд је снажно шутирао из волеја, али није најбоље захватио лопту, па би завршила далеко од гола да није погодила у главу Хашиоку и преварила голмана Лутона.

Домаћи су и након раног вођства константно били на половини противника и непрестано нападали, али је жилави Лутон некако одолевао и на велики одмор отишао са само голом заостатка.

Много садржајнији други део меча отворио је Матео Ковачић сјајним ударцем којим је у 64. минуту дуплирао предност свог тима.

У 74. минуту било је већ убедљивих 3:0 за Сити пошто је Доку оборен у казненом простору, након чега је Халанд био прецизан са беле тачке.

Рос Баркли је у 81. минуту постигао почасни погодак, али му се није дало да упристоји пораз Лутона јер су Доку у 87. и Јошко Гвардиол у трећем минуту надокнаде стигли победу Ситија да учине још убедљивијом.

Лутон је после трећег неуспеха у последња четири кола Премијер лиге остао у зони испадања - на 18. месту и са бодом мање од Нотингем фореста, који је у истом термину одиграо нерешено (2:2) са Вулверхемптоном.

Премијер лига, 33. коло:

Субота:
Њукасл - Тотенхем 4:0
Брентфорд - Шефилд 2:0
Барнли - Брајтон 1:1
Манчестер сити - Лутон 5:1
Нотингем форест - Вулверхемптон 2:2
Бормут - Манчестер јунајтед 2:2

Недеља:
Ливерпул - Кристал палас 15.00
Вест Хем - Фулам 15.00
Арсенал - Астон вила 17.30

Понедељак:
Челси - Евертон 21.00

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво