Читај ми!

Утакмица непредвидивих - Атлетико дочекује Борусију у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Атлетико Мадрида и Борусије из Дортмунда одиграће први од два меча у оквиру четвртфинала Лиге шампиона. Дуел у главном граду Шпаније почеће у 21.00, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Утакмица непредвидивих - Атлетико дочекује Борусију у четвртфиналу Лиге шампиона Утакмица непредвидивих - Атлетико дочекује Борусију у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Атлетика и Борусије покушаће да прекину дугогодишњи низ пораза у четвртфиналима Лиге шампиона. Мадридски тим је последњи пут играо у полуфиналу у сезони 2016/17, а Дортмунд 2012/13.

Оба тима су овогодишњу групну фазу завршила на првом месту. У осмини финала Атлетико је елиминисао милански Интер након бољег извођења пенала, док је Борусија била боља од ПСВ-а укупним резултатом 3:1.

Дијего Симеоне ће у мечу против Борусије тражити 50. победу као тренер у Лиги шампиона, док је Един Терзић доста неискуснији, будући да је тек другу сезону на челу екипе из Дортмунда.

Дуел шпанског и немачког тима биће несумњиво емотиван за Аксела Витсела који је бранио боје Борусије у периоду од 2018. до 2022. године, након чега је заиграо за Атлетико.

Посматрајући резултате Атлетика ове сезоне могло би се рећи да је екипа Дијега Симеонеа као на ролеркостеру. Константни успони и падови говоре о непредвидљивости форме, међутим мадридски тим је одличан на домаћем терену. 

У овосезонском издању Лиге шампиона Симеонеова екипа још увек није доживела пораз на свом терену. 

Након импресивног повратка и победе после пенала против Интера, фудбалери Атлетика ће играти с великим самопоуздањем против Борусије, поготово што ће овај меч бити кључан за даљи ток мадридског тима у Лиги шампиона.

Борусија је ове сезоне показала два фудбалска лица. С једне стране, у најбољим тренуцима, играчи Дортмунда су доминирали против свих екипа у Европи и нема сумње да с великим самоуверењем да могу до победе против Атлетика.

С друге стране, дешавало се током сезоне да лако препуштају иницијативу противничком тиму што ствара проблеме дефанзиви. Дортмунду ће примарни циљ у Мадриду бити да избегне пораз, а уколико остваре позитиван резултат велика је вероватноћа да ће изборити полуфинале Лиге шампиона.

Тренер Атлетика Симеоне нагласио је уочи меча да је важно да његов тим наступи тимски против Борусије.

"Морамо да покажемо да нам је стало да се даље такмичимо у Лиги шампиона. Ово је веома важна недеља за нас. Тим зна колико је важно да сви буду на високом нивоу, јер нам је потребан тимски рад. Надамо се да ћемо остварити позитиван исход", рекао је Дијего Симеоне.

Стратег Борусије Един Терзић навео је да се његова екипа радује утакмици против Атлетика.

"Веома интересантан жреб, јаки противници. Радујемо се путовању у Мадрид. Атлетико је мало чудовиште које мора да се победи", истакао је Един Терзић.

Потенцијални састави тимова:

Атлетико Мадрид: Облак - Лино, Аспиликуета, Хименез, Витсел, Молина - Де Пол, Коке, Љоренте - Мората, Гризман;

Уколико добије жути картон следећи меч ће пропустити: Ермосо, Коке, Лино, Мората, Савић;

Борусија Дортмунд: Кобел - Рајерсон, Хумелс, Шлотербек, Матсен - Сабицер, Џан - Санчо, Брант, Адејеми - Филкруг;

Уколико добије жути картон пропустиће следећу утакмицу: Хумелс.

Атлетико и Борусија су четири пута до сада одмерили снаге. Успех је половичан, по два тријумфа су уписале обе екипе. Последњи пут Атлетико је био бољи 2:0 у сезони 2018/2019. у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво