Читај ми!

Четвртфинале Купа Србије - Партизан против Вождовца, Звезда дочекује ОФК Вршац

Данас се играју три утакмице четвртфинала Купа Србије. Фудбалери Партизана дочекују Вождовац, Црвена звезда пред својим навијачима игра против ОФК Вршца, а Чукарички ће на Бановом брду бити домаћин Војводини. Раднички 1923 и Нови Пазар састаће се у четвртак у Крагујевцу.

У среду су на програму три утакмице четвртфинала Купа Србије, док ће последња бити одиграна у четвртак у Крагујевцу.

Данас у 15.00 сати почиње меч на стадиону у Хумској улици, где ће Партизан дочекати Вождовац, само недељу дана након што је истог противника савладао у првенственом дуелу резултатом 3:2.

Гол одлуке на крову тржног центра "Стадион" постигао је десни бек црно-белих Аранђел Стојковић у надокнади времена и тако продубио резултатску кризу Вождовца који већ десет утакмица у низу не зна за победу и последњи пут је славио 21. децембра прошле године, када је у заосталом мечу 9. кола Суперлиге надиграо Војводину са 3:2.

Тренер Партизана Игор Дуљај рекао је дан уочи утакмице да је тешко два пута за седам дана играти са истим ривалом, упркос томе што je данашњи дуел другачији од првенственог. Нагласио је да Вождовац добро игра и да низ неуспеха мора да се прекине.

Црно-бели су из серије непожељних резултата након 172. вечитог дербија изашли са три узастопне победе у шампионату Србије, али још увек заостају четири бода за лидером Црвеном звездом, па је Куп можда и једина шанса да након пет година обогате трофејну салу.

Бранилац трофеја против изненађења из Вршца

Најлакши посао у четвртфиналу Купа требало би да има Црвена звезда која од 19.00 часова пред својим навијачима дочекује ОФК Вршац, јединог члана Прве лиге Србије који се у друштву суперлигаша нашао међу осам најбољих.

Прилику да изађу на мегдан браниоцу дупле круне на највећем стадиону у Србији Вршчани су заслужили подвизима у претходне две рунде. Победили су Младост из Лучана (3:1) и крушевачки Напредак (1:0) - два противника из вишег ранга српског фудбала.

Пред први такмичарски дуел са Црвеном звездом у историји клуба, екипа из Баната не блиста у Првој лиги Србије. У последњих пет кола уписала је реми и четири пораза, па тренутно заузима 11. место на табели, без изгледа да се догодине придружи елити.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је у уторак да не зна још увек какав ће тим изаћи на терен, али да ће ствари бити јасније после последњег тренинга.

Војводина на Бановом брду

Сезону у којој је сменио већ три шефа стручног штаба Чукарички би могао да запамти по лепом само ако понови успех од прошле године и догура до финала Купа Србије.

Након Радничког са Новог Београда (1:0) и Јавора из Ивањице (4:1), наредна препрека је Војводина која долази на Баново брдо (17.00 часова) осокољена добрим партијама у шампионату Србије.

Новосађани тренутно деле четврто место на табели Суперлиге, а у последњих пет кола нису успели да победе само данашњег противника (1:1) на "Карађорђу" 2. априла, када је на клупи дебитовао Горан Станић - четврти тренер Чукаричког ове сезоне.

Након ремија у Новом Саду, Чукарички је у суботу поделио бодове и са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи.

Војводина је 2020. године, предвођена Ненадом Лалатовићем, победила у финалу Партизан, подигла пехар Купа и прекинула доминацију црно-белих након које је вечити ривал одговорио са три трофеја у низу.

Пазарци у четвртак лече ране на "Чика Дачи"

Четврти пар четвртфинала Купа Србије чине Раднички 1923 и Нови Пазар који ће се за пласман у полуфинале Купа борити на "Чика Дачи" у четвртак од 16.00 часова.

Предвођен са клупе Феђом Дудићем, Раднички је најпријатније изненађење актуелне сезоне. Рутински је дошао до четвртфинала Купа убедљивим победама над БАСК-ом (4:2) и Смедеревом (5:0), док му у плеј-офу Суперлиге предстоји борба за излазак у Европу.

Исте амбиције имали су и Пазарци, нарочито након помпезних долазака Адема Љајића, Сејдубе Суме и Марка Шћеповића, али су далеко од жељене форме и резултата.

Освојили су само бод од могућих 15 у последњих пет кола првенства Србије и пали на девето место које води у плеј-аут и борбу за опстанак.

У случају нерешеног исхода после 90 минута фудбала у четвртфиналним дуелима, одмах ће се приступити извођењу једанестераца.

Четвртфинале Купа Србије:

Среда:
Партизан - Вождовац 15.00
Чукарички - Војводина 17.00
Црвена звезда - ОФК Вршац 19.00

Четвртак:
Раднички 1923 - Нови Пазар 16.00

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво