Читај ми!

Габријел Барбоса суспендован на две године због допинга

Фудбалер Фламенга Габријел Барбоса суспендован је на две године због преваре на анти-допинг тесту, саопштила је Бразилска управа за допинг контролу, пренео је Би-Би-Си.

Британски медији наводе да је Барбоса, који је познат као "Габигол", отежао у априлу 2023. године извођење анти-допинг теста дан пре утакмице. 

"Барбоси је судио Антидопинг спортски суд правде. Већином гласова је одлучено да је дошло до кршења анти-допинг правила и покушаја преваре", саопштила је Бразилска управа за допинг контролу.

Бразилски медији наводе да је пет судија гласало да фудбалер буде суспендован док су четворица била против.

Двогодишња суспензија бразилском фудбалеру истиче осмог априла 2025. године. Барбоса може да се жали Суду за спортску арбитражу у Лозани.

"Никада нисам покушао да опструирам или починим превару на било каквом тесту и верујем да ће виши суд да ме ослободи. Од почетка фудбалске каријере, увек сам поштовао правила и никада нисам користио забрањене супстанце. Подвргнут сам десетинама тестова и сви су били негативни", објавио је Барбоса на друштвеној мрежи Икс.

Нова сезона у бразилској Серији А почиње 13. априла.

Барбоса је члан Фламенга од 2020. године. Пре тога је играо за Сантос, Бенфику и Интер из Милана.

За репрезентацију Бразила је од 2016. до 2022. године одиграо 18 утакмица и постигао је пет голова. Са репрезентацијом је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво