Читај ми!

Вучић: Национални стадион готов 1. децембра 2026, желимо на њему финале Лиге Европе

У Зајечару је отворен нов фудбалски стадион "Краљевица" чији је капацитет нешто више од 8.000 гледалаца. Стадион је изграђен по највишим стандардима УЕФЕ као и нови стадиони у Лозници и Лесковцу. Председник Србије Александар Вучић је, током обиласка новог стадиона, најавио када ће бити завршен Национални стадион у Сурчину.

На травнати терен стадиона "Краљевица" прва су изашла деца која тренирају фудбал у зајечарским клубовима.Ново спортско здање импресионирало је дечаке и девојчице којима је фудбал велика љубав.

“Јако ми се свиђа овај спорт,пре фудбала сам тренирала одбојку И гимнастику али сам се нашла некако у овом спорту,стадион ми се јако свиђа И надам се да ћу да што дуже тренирам фудбал”, каже Радмила Кујић.

Нови стадион у Зајечару испуњава све прописање стандарде УЕФЕ од улаза за навијаче, свлачионица, просторија за судије, делегате, прву помоћ, новинаре.

Изградња "Краљевице" коштала је више од 3,3 милијарде динара. Како стадион изгледа задовољан је и први човек УЕФЕ.

“Нисам пуно још видео, видео сам само из авиона, из аута, али ми је баш драго да смо дошли и да други делови земље добијају праву инфраструктуру”, наглашава председник УЕФЕ Александар Чеферин.

“То ће у перспективи много значити за све љубитеље фудбала за децу која воле фудбал и која желе да једног дана постану праве звезде фудбала и у државној репрезентацији и у својим клубовима”, напомиње председник ФСС Драган Џајић.

Стадиони, како се чуло у Зајечару, треба да "живе" и када нема утакмица и да пруже посетиоцима разноврсне садржаје. На новоизграђеним стадионима играће се и међународне утакмице.

“Упутили смо допис да се игра финале, имамо национални стадион, да се игра финале лиге Европе, тако да ће то бити на нашем највећем стадиону који ће бити готов до првог децембра 2026. године свакако”, најавио је председник Србије Александар Вучић.

Званице које су присуствовале отварању стадиона у Зајечару отишле су пут Лесковца да би пратили утакмицу А репрезентације Србије и Бугарске у квалификацијама за првенство Европе следећег лета у Немачкој.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије