Читај ми!

Политички и спортски званичници обишли нови стадион "Краљевица" у Зајечару

Председник Србије Александар Вучић и први човек Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин обишли су новоизграђени стадион "Краљевица“ у Зајечару.

Капацитет стадиона износи 8.168 места, а цео пројекат коштао је 3,3 милијарди динара.

Обиласку стадиона присуствoвали су и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, председник ФСС-а Драган Џајић, директор Националних асоцијација Уефе Зоран Лаковић, потпредседник ФСС-а Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић и други...

Председник Вучић је назначио да ће стадиони "Чаир" у Нишу и "Чика Дача" у Крагујевцу бити реконструисани, као и да је потребна модернизација стадиона "Рајко Митић" у Београду,

Председник ФСС-а Драган Џајић назначио је да би био "грех" да на овом стадиону не играју најбољи тимови из региона.

"Имам велико задовољство и част да присуствујем отварању овог велелепног стадиона. Желим да поздравим председника Србије Александра Вучића, првог човека Европске фудбалске уније Александера Чеферина и председника Републике Српске Милорада Додика као и све остале драге госте. Драго ми је што сте се окупили овде у овако великом броју. Грех би био да на овако велелепном стадиону не играју највећи клубови са простора бивше Југославије", рекао је Џајић.

Он је изразио наду да ће зајечарски клуб Тимок 1919 напредовати из ранга у ранг да би могао овде да угости најбоље клубове из Србије и региона. 

"Што се тиче државног тима, обећавам да ће репрезентација играти ускоро на овом стадиону", рекао је Џајић на отварању стадиона.

Стадион "Краљевица" се налази у оквиру Спортско-рекреативног комплекса и један је од три, уз Лесковац и Лозницу, који су изграђени у складу са највишим Уефиним стандардима.

После обиласка стадиона Вучић и Чеферин су се упутили ка Лесковцу на меч квалификација за Европско првенство Србија-Бугарска на стадиону "Дубочица".

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије