Венгер: Нисмо шампиони јер слабо играмо против слаб(иј)их

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да његова екипа неће освојити шампионску титулу због тога што је током сезоне играла лоше у утакмицама против нешто слабијих екипа.

Арсенал је шест кола пре краја четврти на табели са 13 бодова заостатка за првопласираним Лестером и има само теоретске шансе да освоји прву шампионску титулу после 12 година.

"Ако објективно погледате нашу сезону видећете да смо најбоље од свих екипа играли против великих тимова, али нисмо се показали у утакмицама против нешто слабијих екипа, у утакмицама у којима смо били под већим притиском. Увек говорим својим играчима да је наша дужност да се боримо у свакој утакмици до последњег минута у сезони", рекао је Венгер, пренели су британски медији.

Француски тренер додао је да је екипа можда била жртва сопственог нападачког стила игре.

"Ми смо нападачка екипа. Не можете да се претварате да сте велики клуб, а да само желите да се браните. Имамо одговорност и морамо да је прихватимо. Морамо да наставимо да развијамо квалитет наше игре, али то не значи да морамо да променимо наш стил, већ да морамо да будемо бољи стилом којим играмо", рекао је он.

Венгер није експлицитно одао признање Тотенхему на добрим играма у овој сезони, али је рекао да ће морати да честита градском ривалу ако на крају сезоне буде испред његове екипе. Тотенхем је други на табели са 65 бодова, што је шест више од Арсенала, али седам мање од водећег Лестера.

"Ако Тотенхем буде испред нас морамо да поштујемо што су освојили више бодова. Али још није крај, то сам у више наврата рекао. На почетку сезоне немате циљ да будете најбољи лондонски тим, желите да освојите титулу и остварите добре резултате у свим такмичењима. Наравно, дерби много значи, као и поређење пласмана са Тотенхемом", рекао је Венгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара