Гвардиола: Имамо све у својим рукама, знамо шта нас очекује у последњем колу

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да очекује тежак меч против Вест Хема у последњем колу Премијер лиге и додао да верује да ће "грађани" успети да одбране титулу, преносе британски медији.

Фудбалери Манчестер ситија победили су у Лондону екипу Тотенхема са 2:0 у заосталој утакмици 34. кола Премијер лиге.

Екипа из Манчестера је овим тријумфом преузела прво место на табели Премијер лиге са 88 бодова, док је Арсенал други са 86.

Оба гола за Манчестер сити постигао је Ерлинг Халанд, а на голу гостију бриљирао је Стефан Ортега, који је неколико пута одлично интервенисао.

"Ортега то ради од када је дошао у клуб. Већ смо раније видели да је класа од голмана. Спасао нас је, иначе би Арсенал био шампион. Ортега је један од најбољих голмана које сам видео у животу у ситуацијама 'један на један'. Наш тренер голмана Ћаби Манкисидор је направио невероватну ствар када је изабрао да га доведе", рекао је Гвардиола.

Менаџер Манчестер ситија је истакао да је очекивао тежак меч против Тотенхема.

"После свега испало је све добро. Овакве врсте емоција су присутне и не можете увек да дате најбоље од себе. И Тотенхем се борио, играли су за Лигу шампиона. Они су изузетна екипа, физички, интензивна, добро вођена, добра са и без лопте. Знали смо да цће да буде тешко. Знали смо да морамо да патимо током меча, али успели смо да победимо и да се изборимо за још једну кључну утакмицу у недељу", истакао је Гвардиола.

Питање шампиона Премијер лиге биће решено у последњем колу када ће Манчестер сити дочекати Вест Хем, а Арсенал екипу Евертона.

"Имамо све у својим рукама у последњем колу. Али како тенисери кажу: 'Када сервираш за освајање Вимблдона, то је најтежи гем'. Нама се већ дешавало против Астон Виле да смо 'сервирали за титулу'. Тако да знамо какав нас меч очекује. Знамо за шта играмо, знамо да ће да буде велика тензија. Противник је добар, неће да буде лако, али морамо то да одрадимо", додао је менаџер Манчестер ситија.

Манчестер сити је актуелни троструки узастопни шампион Премијер лиге.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије